Què necessites trobar?

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA 2017. CAP A LA IGUALTAT EN L'AMBIT AUDIOVISUAL

Publicado el 08 de Marzo de 2017

Avui celebrem el Dia Internacional de la Dona, un dia per sensibilitzar i conscienciar sobre un problema pendent de resoldre, les desigualtats entre homes i dones en l’àmbit social i laboral. Malgrat els passos que es van fent cap a la igualtat de drets, encara queda molt camí per recórrer.

En el sector de la interpretació, també existeixen trets comparatius evidents que s’han de detectar i treballar per erradicar-los. Aquesta problemàtica l’ha plasmat la revista Forbes amb la publicació dels llistats sobre els actors i les actrius més ben pagats de la televisió durant el 2016. Aquestes llistes mostren que la diferència salarial de gènere persisteix en l’àmbit audiovisual. L’actriu més ben pagada del món, Jennifer Lawrence, va guanyar 46 milions de dòlars davant dels 64,5 milions de Dwayne Johnson, que és l’actor més ben pagat del 2016. Divuit actors van cobrar més de 20 milions de dòlars en comparació amb només quatre actrius que van superar aquesta xifra. Els actors també tenen carreres més llargues que les dones: el 95% dels actors millor pagats són majors de 40 anys, en comparació amb la meitat de les actrius. La bona notícia és que la meitat de les millor pagades del món ja han complert els 40 anys, mentre que la primera de la llista és l’única que està dins la dècada dels 20 anys. Això sí, segons la classificació de Forbes, totes les actrius més ben pagades són menors de 50 anys, mentre que el 45% dels actors ja tenen els 50 anys fets i fins i tot dos dels actors de la llista, Harrison Ford i Amitabh Bachchan, tenen més de 70 anys. Forbes també explica que un estudi recent ha demostrat que els papers interpretats per dones només ocupen el 28,7% del total de rols d’una pel·lícula i que aquestes apareixen en una actitud sexy més d’un terç del temps que estan en pantalla.

Tothom pot fer alguna cosa per mirar d’eliminar aquestes diferències i així ens ho han demostrat els actors de la sèrie The Big Bang Theory. Durant la desena temporada, el repartiment original de la sèrie, format per 4 actors i una actriu, van cobrar cadascún d'ells un milió de dòlars per capítol mentre que les dues actrius incorporades només en cobraven 200.000. Per renovar el contracte per dues temporades més i que les dues actrius tinguessin el seu increment de sou merescut, els 5 actors s’han rebaixat 100.000 dòlars cadascú perquè elles poguessin arribar a cobrar 450.000$. Aquesta gesta és impensable per a molta gent, però ells han demostrat que qualsevol persona pot fer alguna cosa per mirar de trobar solucions a les injustícies laborals.

Per això des de l’AADPC us animem a aportar el vostre gra de sorra en contra de les desigualtats de gènere i felicitem a totes les persones que fan possible caminar cap a la paritat de condicions entre els dos gèneres.