Què necessites trobar?

III JORNADES DE DIRECCIÓ D'ESCENA. Una trobada amb... Andrés Lima, Pepa Plana i Albert Vidal

DATES:
7, 14 i 21 de novembre de 2016
HORARIS:

3 dilluns consecutius, d’11 a 14h

LLOC:
Bar del Teatre Lliure de Montjuïc - Passeig de Santa Madrona 40-46 / Plaça Margarida Xirgu 1
PREU:

- Socis AADPC i AISGE: 60 €*
- Socis AADPC a l’atur 40 €*
- No socis: 80 €*
*Aquest preu inclou una consumició.

ADREÇAT A:
directors d’escena i actors interessats en la direcció
INSCRIPCIONS:


La Secretaria de directors de l’AADPC, encapçalada per Martín Curletto, us invita a participar a les III JORNADES DE DIRECCIÓ D’ESCENA. Una trobada amb… Andrés Lima, Pepa Plana i Albert Vidal. Seran un total de 3 jornades al Teatre Lliure de Montjuïc, en franja horària matinal, en les que cadascú d’ells exposarà la seva mirada particular sobre l’ofici de la direcció, la seva experiència i la seva pròpia obra.

- La direcció de teatre contemporani, a càrrec d’Andrés Lima.
- Observar, ordenar, triar, crear, a càrrec de Pepa Plana.
- L’art de l’actor vist des d’un franctirador del llenguatge, a càrrec d’Albert Vidal.

De caràcter eminentment divulgatiu, les tres jornades tindran lloc al Teatre LLiure de Montjuic, en forma de xerrada al voltant d’una taula amb servei de bar. L’objectiu és reunir a la professió perquè s’estableixi diàleg i intercanvi d’impressions entre els professionals de la direcció i la interpretació.

Dilluns 7 DE NOVEMBRE:

La direcció de teatre contemporani

a càrrec
d’Andrés Lima

Considerat un dels grans directors d'escena del panorama nacional i mereixedor de nombrosos premis Max, Lima ha contribuït a la renovació dels conceptes de la posada en escena teatral. En el marc de les III JORNADES DE DIRECCIÓ que organitza l’AADPC, Andrés Lima serà l'encarregat de prendre el relleu als mestres que l’han precedit: Mario Gas, Lluís Pasqual i Xavier Albertí (2014) i Helena Pimenta, Carol López i Carme Portaceli (2015).

Lima és actor de cinema, teatre, televisió, autor teatral, director i pedagog. La seva trajectòria és llarga i fecunda. Als anys noranta funda la companyia Riesgo, on escriu i dirigeix diversos muntatges, entre altres “Una noche italiana“ i “Las Siamesas de Puerto“. L’any 2005 la companyia Animalario que ell dirigeix rep el Premio Nacional de Teatro; del 2005 al 2009 rep 4 Max consecutius com a millor director. A nivell internacional ha estat becat per la residència Internacional d’Escriptors i directors Emergents, en el teatre Royal Court (Londres) i, al 2010, posa en marxa en el Götebords Stadsteater de Suècia l’obra “Blackbird”, de l’autor escocès David Harrower.

Dilluns 14 DE NOVEMBRE:

Observar, ordenar, triar, crear

a càrrec
de Pepa Plana

Actriu i pallassa, Pepa Plana és un referent nacional en seu gènere i una de les artistes que més a contribuït a la visualització de les pallasses. La seva trajectòria ha contribuït a obrir un nou mercat en el panorama teatral de l’estat. Ha treballat en diversos espectacles que han fet nombroses gires; l’any 1998 fa el pas definitiu de crear la seva pròpia companyia (Cia. Pepa Plana) amb la clara intenció d’oferir teatre de pallassos pensats per a un públic adult. Li han estat atorgats nombrosos guardons, entre els que destaquen el Premi Nacional de Cultura 2014 atorgat per de la Generalitat de Catalunya.

Autora d’espectacles com “Giulietta”, “Hatzàrdia”, “L’atzar”, “Penèlope”, “Èxode” (comparteix escena amb dos reconeguts pallassos, Joan Montanyès ‘Monti’ i Joan Valentí ‘Nan’), el 2012 inicia una nova etapa de la mà del Cirque du Soleil, i l’espectacle “Amaluna” de la prestigiosa companyia Quebequesa. I amb “Despistats” (2014) conjuntament amb en Toti Toronell, comença amb els espectacles de teatre de carrer per obrir una altra finestra per guaitar el món.

Pepa Plana ha estat també la directora artística del Festival Internacional de Pallasses d’Andorra, absolut referent del gènere, de caràcter bianual, des de la primera edició, el 2001 fins a l'última el 2009.

www.pepaplana.com

Dilluns 21 DE NOVEMBRE:

L’art de l’actor vist des d’un franctirador del llenguatge

a càrrec
d'Albert Vidal

De la performance a l’art visual, d’actor del Théatre National Populaire a membre estable de la companyia de Dario Fo, d’estudiós de les cultures centreasiàtiques a actuar en una vintena de pel·lícules. El polifacètic Albert Vidal ha viatjat per mig món, formant-se amb grans mestres. Després d’estudiar amb Jacques Lecoq, investiga la dansa topeng de Bali, el butoh japonès i les danses de possessió bori a Níger. Ha col·laborat amb Min Tanaka a Tokio i a la dècada dels 90, a Londres, rep el reconeixement de “Gran Master” de les arts visuals.

Vidal és un dels mestres de l'art de la veu i el moviment. El seu treball és fruit d'una línia interpretativa heretada de tres grans mestres contemporanis: Jacques Lecoq, Dario Fo i Kazuo Ohno. Ha produït més de 65 obres, entre elles teatre visual, performances en galeries d'art, curtmetratges, vídeos, treballs de fotografia, concerts, etc. Molts dels seus treballs s'han presentat en els festivals més importants d'Europa, Centreamèrica, Estats Units, Canadà i Japó.

En teatre de text, ha treballat com a actor en llengua francesa pel Théatre National Populaire sota la direcció de David Esrig; en llengua italiana com a actor estable de la Companyia de Dario Fo a Milà i, juntament amb Estabros Doufexis, pel Stadt Theater de Bielefeld a Alemanya. Així mateix ha col·laborat amb la Companyia Mai Juku de Min Tanaka a l'espai Pla B de Tòquio. També ha treballat en una vintena de pel·lícules i en diverses produccions televisives.

Després de 50 anys a la punta de llança de l'avantguarda, Albert Vidal segueix el seu incansable treball de recerca a través del seu Laboratori d'Art Tel·lúric, gènere creat per ell mateix a principis dels 90.


www.alvertvidalperformer.com