Què necessites trobar?

''HIC DIGITUR DEI'', UNA CRÒNICA CONTRACULTURAL SOBRE LA TRANSICIÓ AMB GUIÓ DE QUIM MONZÓ I ROSER FRADERA

Publicado el 12 de Noviembre de 2015


Dilluns 23 de novembre 2015
a partir de les 19:30 h
als Cinemes Girona, Barcelona.

Hi participen: Conxita Casanovas, Antoni Martí, Àlex Casanovas, Roser Fradera, Xabier Elorriaga, Pepa López.


L'AADPC organitza un acte d’homenatge als actors i actrius que varen participar al film antifranquista Hic Digitur Dei, en commemoració del 40è Aniversari de la mort del dictador, el proper dia 23 de novembre a les 19,30 hores als Cinemes Girona.

El cinema militant i antifranquista forma part de la nostra memòria i del nostre patrimoni. Severament perseguit durant la dictadura, va anar agafant força des del principi dels setanta, a mesura que la dictadura començava a esquerdar-se. Aquelles imatges, que llavors eren una arma clandestina de lluita democràtica, avui la pel·lícula Hic Digitur Dei es reivindica com a testimoni de la nostra història recent.

Hic Digitur Dei, que es va estrenar l'any 1977, es va rodar en Súper-8 fora dels circuits comercials i es considera un film de culte de l'”underground” català. Partint del gènere de la ràdio-novel·la, el director Antoni Martí explica la mort del dictador amb una paràbola carnavalesca i amb humor extravagant i àcid que desmunta la visió oficial de l'esdeveniment en plena transició. Amb guió de Quim Monzó i Roser Fradera, el film va néixer del que es va viure i sentir en aquell novembre del 75, en plena eufòria col·lectiva provocada per la mort del dictador i els mitjans de comunicació van ser les fons d'inspiració per fer aquesta crònica subcultural. Tot plegat es va descriure com un conte de fades amb un punt d’esperpent surrealista i de musical tronat. Tot i el baix pressupost de la pel·lícula, representa un fidel testimoni d’aquella època.

La pel·lícula compta amb un luxós planter dels participants en el primer festival de teatre Grec 1976, format per reconegudes figures de l’època com són Rosa Novell, Alfred Lucchetti, Nadala Batiste, Montserrat Carulla, Miquel Cors, Joan Vallés, Montse Guallar, Francesc Orella, Pep Ballester, Magüi Mira, Dora Santacreu, Lluís Cobas, Pep Maur Serra, Joan Fernández a més de Xabier Elorriaga, Maruja Torres, Biel Mesquida i moltes altres persones vinculades al món de la cultura alternativa d'aquell moment. Tots ells amb una implicació total i desinteressada.

Per l’alt valor històric i representatiu de la transició i també pel valor testimonial que aquesta pel·lícula documenta, l’AADPC organitzarà un acte commemoratiu el proper dilluns 23 de novembre als Cinemes Girona a les 19,30 hores. L’esdeveniment retrà homenatge als actors i actrius que apareixen al film i que ja no es troben entre nosaltres com són Rosa Novell, Nadala Batiste, Miquel Cors o Alfred Lucchetti.

Prèviament a la projecció del film es realitzarà una presentació moderada per Conxita Casanovas en la qual participarà Antoni Martí, director, Roser Fradera, guionista, i Xabier Elorriaga i Pepa López, en representació dels actors participants.

En acabat s'oferirà un pica pica i cervesa Mòritz per a tothom.

L'aforament de la sala és limitat. Per tant, és imprescindible confirmar la vostra assistència.

CONFIRMA LA TEVA ASSISTÈNCIA
VEURE TRAILER


ORGANITZA:


COL·LABORA:


PATROCINA:


AMB EL SUPORT DE: