Què necessites trobar?

L’AADPC ASSISTEIX A LA SESSIÓ “CULTURA I MECENATGE, UN SECTOR ESTRATÈGIC A LA RECERCA D'UN NOU MARC FISCAL”

Publicado el 31 de Enero de 2017

El passat dia 26 de gener, Ester Bartomeu com a vicepresidenta de l’AADPC, va assistir a la sessió “CULTURA I MECENATGE, UN SECTOR ESTRATÈGIC A LA RECERCA D'UN NOU MARC FISCAL” organitzada per la Fundació Catalunya Cultura.

Aquesta Fundació, constituïda a principis del 2015, vetlla per la Cultura ajudant a impulsar projectes de creació buscant mecenes. Són un grup d’empreses compromeses amb la cultura, entre les que hi trobem: Damm, Fluidra, Havas-Media, Fundació Banc Sabadell, Fundación Carmen y Luis Bassat, Gramona, Grupo Planeta, Hewlett Packard i Vueling. Des de fa dos anys lideren aquest projecte per augmentar la participació del sector privat en la vida cultural del país.

L’AADPC, interessada en conèixer la feina que s’està fent des d’aquesta Fundació, va assistir a aquesta xerrada que reunia com a ponents diversos empresaris catalans compromesos amb l’impuls de la cultura a través del mecenatge i del patrocini: el President de la Fundació Catalunya Cultura i Adjunt a la Presidència de la DAMM, el Sr. Enric Crous; el Director general de la fundació bancària “la Caixa”, el Sr. Jaume Giró, i el Conseller delegat de l’Institut Català de Finances, el Sr. Josep-Ramón Sanromà.

Al llarg de la jornada Crous va parlar sobre el model francès com a referent a seguir quant a polítiques públiques que incentiven el mecenatge així com una societat on les donacions són una pràctica comú, Giró va fer una distinció entre els diferents perfils d’empresa segons el seu grau de compromís social i cultural i Sanromà explicava que per tal de generar confiança en els mecenes és imprescindible acompanyar als creadors per dissenyar projectes viables i de qualitat, una de les tasques que desenvolupa aquesta Fundació.

Demanen una millora dels incentius fiscals, alhora que fan pedagogia per tal de transmetre la rellevància de la cultura en la societat i ofereixen acompanyament als projectes culturals. Uns punts que compartim plenament des de l’AADPC i treballarem per trobar línies de col·laboració entre ambdues entitats per fer possible aquests objectius.


Notícies relacionades: