Què necessites trobar?

A DUES VEUS - UN TALLER DOBLE QUE UNEIX EL TREBALL DE DITTE BERKELEY I ANU ALMAGRO

Publicado el 05 de Febrero de 2019

Conte de Veu / Cançó C(o)ntada

DATES: 1, 2 i 3 de març de 2019.
HORARI: Dia 1, de 16h a 20h i dies 2 i 3, de 10h a 14h.
LLOC: Institut del Teatre, Pl. Margarida Xirgu, s/n. Barcelona
PREU: Socis AISGE i AADPC 80€ / IT: 100€ / No socis: 110€

Interessats: enviar CV abans del 18 de febrer a jagustina@aisge.es.
L’ordre d’arribada de les sol·licituds es tindrà en compte per a la selecció.

Per primer cop, els treballs d’aquestes dues artistes internacionals, de les dues companyies teatrals més reconegudes de Wroclaw (Polònia), s’uneixen per compartir les seves pedagogies a Barcelona.

Ditte Berkeley i Anu Almagro, dos actrius amb una visió compartida sobre la poètica i la pràctica de l’actuació, dirigiran tres dies de treball articulant les seves pràctiques. Una experiència vocal i física inspirada en les pedagogies i la creació de les dues companyies teatrals amb les quals treballen.

Ditte Berkeley treballarà la veu interna de l’actor transmesa a través del cant. Anu Almagro dirigirà elements del treball físic desenvolupats per a preparar el cos per a l’expressió vocal de l’actor.


La veu té un milió de contes per contar depenent de la cançó que es canti, de les experiències que s’experimenten, de la persona que escolta, dels sons que l’envolten, de l’estat intern.

La veu està nua i ens permet compartir a un nivell al qual no estem acostumats i en el qual, freqüentment, ens sentim insegurs. L’exploració de les seves fronteres i connexions amb l’experiència física, amb imatges, amb les associacions, fa més riques les nostres eines de comunicació i permet un espai de descobriment.

Es poden ampliar els propis registres amb la força que confereix confiar en el so de la nostra pròpia veu, tot explorant la seva riquesa i construint els fonaments per a recolzar-la en la respiració, en el suport físic i en la imaginació.

El treball examinarà el diàleg que s’estableix amb la pròpia veu qui desitja fer de la cançó una eina per un intercanvi profund d’experiències entre el cantant i el oient. Una exploració de les nostres pròpies veus i de les nostres veus reflectides i fusionades amb les veus d’altres.


El personatge? El cos en acció i les dinàmiques de la musicalitat

A través d’un entrenament de teatre físic, els participants es connectaran amb el cos com una font d’inspiració per a dur a terme l’art de l’actor.

Mitjançant una sèrie d’exercicis en solitari, en parella i en grup, s’accedirà al món interior de l’artista intèrpret o executant. La connexió entre el cos comú del conjunt i la vida interior de l’intèrpret es despertarà i provocarà, gràcies a exercicis que amplifiquen la vida física, la imaginació, la consciència espacial, l’impuls, l’enfocament, la veu, el text i el ritme. La musicalitat és el fil que enllaça aquest territori profund de rebre i donar, de recolzament conjunt mentre s’avança d’un moment dinàmic a un altre.


Vestuari: El treball inclourà exercicis físics en contacte amb el terra, per això, és necessari portar vestuari còmode i que no limitin el moviment.

Idioma: El taller serà impartit en castellà i anglès.

Organitza:


Amb la col·laboració de: