Què necessites trobar?

Aquest divendres comença la primera edició de LEB - festival internacional de nous llenguatges escènics

Publicado el 28 de Noviembre de 2023


La primera edició de LEB- Festival Internacional de Nous Llenguatges Escènics se celebrarà en la localitat navarresa de Aoiz, al Prepirineu navarrès, del divendres 1 al dissabte 9 de desembre.

El certamen està compost per una exposició, obres de teatre, dansa, performances artístiques, tallers, cursos de formació, accions de mediació amb col·lectius locals, fòrums de debat i un fòrum de contrast. Les companyies i autors programats per a aquesta primera edició són: Alessandra García; Diego Anido; Evangelos Lalos; InDubio - Barandi Produccions; Cabellera Androide; Toni Agustí, Societat sardina i Toné-*franché; Alberto Velasco; Olatz Gorrotxategi; Dansa Mobile | Incubo Teatre; Breathless Dansi Center; Elirale; Amaia Bono i Damián Montesdeoca; Butaca 78 Eserlekua; Arnolda Nöir; i Teatrolari.

L'acte d'inauguració tindrà lloc aquest divendres a les 12.00 a l'Ajuntament de Aoiz. L'amfitrió serà l'actor agoizko Iñaki Ardanaz. A més, es lliurarà el primer premi de textos escènics LEB-CTMT (ConTinta Em Tens) amb la col·laboració de la AAT (Associació d'Autores i Autors de Teatre).

El jurat; compost per Sandra Cendal (de l'editorial ConTinta Em tens), Eva Mir (dramaturga i directora, Premi Calderón de la Barca 2019), Mariajo López (crítica teatral), David Montero (Associació d'Autores i Autors de Teatre) i Asier Andueza (Director del Festival LEB); ha triat al text guanyador d'entre els 135 rebuts en la convocatòria llançada el passat estiu. L'actriu navarresa Leire Ruiz i l'actor mallorquí Marc Servera faran una lectura dramatitzada del text.