Què necessites trobar?

CONVOCATÒRIA DEL I PREMI SGAE DE TEATRE ‘ANA DIOSDADO’ 2019

Publicado el 25 de Junio de 2019

Reconeixement per a textos escrits per dones.
Les interessades poden enviar els seus treballs fins al 20 d’agost de 2019.


La Fundació SGAE, com a reflex del seu compromís per la igualtat, convoca per primera vegada el Premi SGAE de Teatre Ana Diosdado 2019 per a textos escrits per dones. L’entitat pretén així reconèixer, impulsar i visibilitzar la creació i la dramatúrgia contemporània femenina d’excel·lència.

El certamen està obert a totes les autores sòcies de la SGAE de qualsevol nacionalitat. El termini de presentació dels textos originals, que poden estar escrits en qualsevol dels idiomes oficials de l’Estat espanyol i portuguès i en coautoria, finalitzarà el proper 20 d’agost. Les obres no poden estar publicades ni haver estat representades en espais escènics.

Un jurat, designat per l’entitat, integrat per professionals del món de les Arts Escèniques, seleccionarà el text guanyador. El premi per a l’obra guardonada serà una dotació econòmica de 4.000 €, la dramatització del text guanyador dins del Cicle SGAE de Lectures Dramatitzades i la seva publicació dins de la colecció Teatroautor que la Fundació SGAE edita anualment. La decisió del jurat es farà pública a la Mostra de Teatre Espanyol d’Autors Contemporanis d’Alacant l’11 de novembre de 2019.


Sobre el Premi SGAE de Teatre 'Ana Diosdado'

El Premi SGAE de Teatre Ana Diosdado és, a més d’una plataforma de visibilització i impuls per a la dramatúrgia contemporània femenina, un tributo a la memòria de la guionista i dramaturga Ana Isabel Álvarez-Diosdado Gisbert (1938-2015). Entre les seves obrés més destacades hi figuren Olvida los tambores, Usted también puede disfrutar de ella, i el fenomen televisiu Anillos de oro (TVE), entre altres. L’autora va ser la primera dona que va ocupar el càrrec de presidenta de la Societat General d’Autors i Editors, lloc que va exercir des del 2001 fins al 2007.

Descarrega't les BASES DE LA CONVOCATÒRIA