Què necessites trobar?

EL CONSELL COMARCAL DEL MOIANÈS OFEREIX DUES FORMACIONS PROFESSIONALITZADORES PER AL SECTOR CULTURAL

Publicado el 15 de Septiembre de 2021

El Consell Comarcal del Moianès ofereix dues activitats formatives en línia per al sector cultural i artístic en el marc del Cicle FORMACIÓ PROFESSIONALITZADORA PER AL SECTOR CULTURAL:1. PROJECTES CULTURALS I IMPACTE EN EL DESENVOLUPAMENT TERRITORIAL
  •  Dimarts 21 de setembre de les 18:30 a les 20:30


Cultura i desenvolupament en l’àmbit local i vinculació de l’agent cultural amb altres agents del territori i des d’una visió transversal de la cultura.


Objectius:

• Comprensió del binomi cultura i desenvolupament en l’àmbit local i incorporació de la perspectiva de desenvolupament en les accions i intervencions culturals i artístiques.

• Vinculació de la pròpia acció com agent cultural amb altres agents del territori i les seves finalitats, des d’una perspectiva transversal de la cultura.


Continguts:

• Impacte de l’acció cultural en el desenvolupament territorial: accés i contribució a la vida cultural, economies d’escala i creació de xarxes.

• L’acció cultural en el marc del conjunt d’agents locals socials, culturals i econòmics diversos, diàlegs i oportunitats potencials.


Professor: Alfons Martinell

Actualment és professor jubilat de la Universitat de Girona, director honorífic de la Càtedra Unesco de Polítiques Culturals i Cooperació i director del grup de treball sobre Cultura i Desenvolupament Sostenible de la Xarxa Espanyola per al Desenvolupament Sostenible (REDS). La Càtedra UNESCO la va crear ell l’any 2000 que durant anys va oferir el màster internacional de gestió cultural de Girona; aquesta formació va ser un referent en l’àmbit derivant anys més tard en el que actualment és el Máster de gestió cultural de la UOC, del que va ser co-director en la primera etapa. Abans va estar implicat durant la transició al govern local de Girona. Un dels seus càrrecs més rellevants va ser el de Director general de relacions culturals internacionals amb el govern d’en Zapatero durant la primera legislatura. És un luxe per la sessió sobre projectes culturals i desenvolupament territorial comptar amb ell.
2. PROJECTES CULTURALS I EDUCACIÓ
  • Dimarts 28 de setembre de les 18:30 a les 20:30


Interrelació educació – cultura. Nocions i criteris per elaborar intervencions en clau d’educació i cultura o sumar aquesta perspectiva als projectes que s’estan desenvolupant.


Objectius:

• Identificar la funció educativa dels serveis, programes, intervencions i projectes culturals i els components culturals dels sistemes educatius.

• Adquirir nocions i criteris per elaborar intervencions en clau d’educació i cultura o sumar aquesta perspectiva als projectes que s’estan desenvolupant


Continguts:

• Conceptes bàsics referents a l’educació i la cultura, els àmbits a on aquests dos conceptes s’interrelacionen i l’evolució de les relacions.

• Creació, disseny i impacte dels projectes de cultura i educació i reflexió sobre oportunitats i línies de futur.


Professor: Marc Francesc

Director de Conarte Internacional, entitat dedicada a l’educació i l’empoderament de joves, nens i nenes a través de les arts i la cultura, i soci consultor d’Alisis Cultural.
Aquestes dues propostes formatives són gratuïtes.


INSCRIPCIONS:

Per telèfon: 93 830 14 18 / 93 820 80 00

Per correu electrònic: ccmn.cultura@ccmoianes.cat

Formulari: https://forms.gle/wtwqPVNdwJ4DjwrR6


Un cop feta la inscripció t’enviaran l’enllaç per accedir a les sessions.