Què necessites trobar?

INFORMACIÓ ADDICIONAL DE L’AJUT EXTRAORDINARI PER FER FRONT A LES CONSEQÜÈNCIES DE LA COVID-19

Publicado el 12 de Noviembre de 2020

El passat divendres, 6 de novembre, ens vam reunir amb el Departament de Treball, Afers Socials i Família amb l’objectiu d’obtenir més informació sobre la tramitació de l’ajut extraordinari que es va publicar el passat dimecres en el qual s’estableix un pagament únic individual de 750 €.

De la conversa que vam mantenir, us informem d’alguns aspectes que caldrà tenir en compte per a fer la sol·licitud:

- És un ajut de caràcter individual, per tant, no es tindrà en compte la unitat familiar. Podran sol·licitar l’ajut tos els integrants de la unitat familiar que compleixin els requisits

- El termini de tramitació de l’ajut s’obrirà a finals d'aquesta setmana/ principis de la setmana que ve. El passat dimarts 10 de novembre ens van avisar del retard en la data d'activació, ja que estan acabant d’adaptar i implementar la plataforma de sol·licitud per evitar el col·lapse tècnic i oferir així una gestió àgil i ràpida.

- Important: És indispensable disposar del certificat digital per fer la sol·licitud i tenir-lo instal·lat en el mòbil (idCAT MÒBIL), el navegador de l’ordinador o a la tauleta el dia que s’iniciï el període de tramitació. Per aquelles persones que encara no el tingueu, l’IDECAT Mòbil és molt senzill de descarregar i podeu tramitar la seva sol·licitud de forma telemàtica. En cas que la persona sol·licitant sigui nacional d’un estat de la UE o tingui el DNI o TIE caducat, caldrà sol·licitar cita prèvia i tramitar-lo presencialment

- Aquest ajut és compatible amb (1) estar donat/ da d’alta com a treballador/ a en el RGSS General o en el RGSS Especialitat Artistes, (2) estar donat/ da d’alta en el RETA i (3) estar cobrant la prestació o subsidi d’atur

- No és compatible amb l’ajut extraordinari per a persones autònomes (amb una concessió de 2.000 € bruts per sol·licitant)

La quantitat d’aquest ajut, 750 €, és el resultat del romanent (3.696.612,21 €) de l’Ajut extraordinari per a subministraments bàsics per a professionals de la cultura del passat mes d’agost que no es va esgotar.

El Dept. de Treball, Afers Socials i Família posa a disposició una eina de contacte directe, el canal CQS, que respon de forma individualitzada totes les consultes, queixes i suggeriments de les persones sol·licitants.

Estigueu atents i atentes a les nostres comunicacions!!

Notícia relacionada: RESUM DE LES MESURES DE CARÀCTER SOCIAL EN L’ÀMBIT DE LA CULTURA