Què necessites trobar?

INFORME ANUAL DEL CONCA SOBRE L'ESTAT DE LA CULTURA I DE LES ARTS

Publicado el 19 de Noviembre de 2020


El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CONCA) ha fet públic l'Informe anual sobre l'estat de la cultura i de les arts 2019 que elabora anualment. L'Informe és una radiografia del sector just abans de la pandèmia i ofereix una primera aproximació a l’afectació provocada per la crisi sanitària de la COVID-19.

En la elaboració de l’informe han participat 23 experts i set periodistes especialitzats.


Mancances i recomanacions

Segons l’informe, les principals mancances abans de la pandèmia eren un finançament deficitari, la precarietat, l’allunyament de la ciutadania i el distanciament entre la política i la realitat cultural de país.

Entre les recomanacions destaca la demanda de polítiques culturals clares, igualitàries, dimensionades socialment, definides a llarg termini i consensuades més enllà dels mandats parlamentaris, que permetin garantir un bon finançament públic per als sectors.


Com ha afectat al sector la pandèmia

Tot i que encara és aviat per fer una valoració de quin serà l’impacte final de la COVID-19, l’informe assenyala algunes xifres:

Les empreses culturals van començar molt bé l’any, amb una facturació de 45 milions el gener de 2020. El mes d’abril va caure a 8 milions.

A inicis de juliol, 5.888 empreses culturals s'havien acollit a la situació d’ERTO, amb 997 empleats afectats.

El sector teatral de la ciutat de Barcelona ha anunciat unes pèrdues de 30,5 milions d’euros, amb més de 5.300 funcions cancel·lades.

El Gremi de Cinemes de Catalunya va avisar que cada setmana que els cinemes restaven tancats es deixaven de facturar 450.000 euros.


Documentació:

Informe anual sobre l'estat de la cultura i de les arts 2019

Cultura en dades