Què necessites trobar?

L’ESCENIFICACIÓ DE LA VEU: UNA EXPERIÈNCIA FÍSICA

Publicado el 06 de Junio de 2018

Fundación Aisge Delegació de Barcelona organitza, amb la col·laboració de l'AADPC, un taller a dos veus que uneix el treball de Ditte Berkeley i Nini Julia Bang.

DATES: Del 25 al 29 de juny de 2018, de 10.00h a 15.00h.
LLOC: A determinar
PREUS: Socis AISGE i AADPC _ 80€ / Institut Teatre_ 100€ / No socis _ 110€
ADREÇAT A: Actors, actrius professionals i performers interessats a explorar i ampliar les seves capacitats expressives vocals. El treball s’impartirà en castellà i anglès.
VESTUARI: Es faran exercicis físics en contacte amb el terra, per això és necessari portar roba còmode que no limiti el moviment.

Els interessats han d’enviar CV + fotografia per correu electrònic a jagustina@aisge.es. L’ordre d’arribada de les sol·licituds també es tindrà en compte a l’hora de la selecció.

Ditte Berkeley i Nini Julia Bang tenen una llarga trajectòria comuna de treball al Teatr ZAR, la companyia resident de l’Institut Grotowski de Wroclaw, premiada internacionalment.

Actrius i pedagogues, Ditte i Nini, tot sovint imparteixen, independentment, “Master classes” en institucions i festivals de teatre a tot el món, amb una visió compartida sobre la poètica i la pràctica de l’actuació.

En el Worshop de cinc dies de treball, encaixaran les seves pràctiques pedagògiques sorgides de la trajectòria compartida en Teatr ZAR per a proposar als participants una experiència vocal i física que porti a l’escenificació creativa de la veu a partir de la consciència del cos.Es poden ampliar els propis registres expressius amb la força que confereix confiar en el so de la nostra pròpia veu, explorant la seva riquesa i construint els fonaments per a recolzar-la en la respiració, en el suport físic i en la imaginació. L’exploració de les seves fronteres en connexió amb l’experiència física, amb imatges, amb les associacions fa més riques les nostres eines de comunicació i permet un espai de descobriment.


DOCENTS:

Ditte Berkeley: A més de ser actriu de teatre i cinema, a l’Institut Grotowski, és pedagoga en el camp de la veu des de 2006 i ha participat en la línia d’investigació vocal del programa BodyConstitution. Des de 2017 imparteix sessions de veu regulars titulades “Voicycles” - Imparteix el seu taller independent "Voice Tale (Speaking Song)" en institucions de teatre i festivals de dansa tant a Polònia com internacionalment. Va ser la iniciadora i directora artística del cíclic Festival VoicEncounters de Wroclaw. El 2009 va ser coorganitzadora del festival internacional "Giving Voice", en col·laboració amb el CPR (Gal·les).

Intèrpret en totes les produccions de Teatr ZAR. Les actuacions inclouen el tríptic Gospels of Childhood, Cesaerean Sección i Anhelli. The Calling i la seva última producció Armine, Sister.

Com a intèrpret va participar en el projecte internacional Unfinished Palace, Moving People, Floating Borders / European Songlines, sota la direcció de Stephan Stroux, com a part de la Capital de la Cultura 2016 a Wroclaw.


Nini Julia Bang:
És un artista independent, cantant i músic que viu a Copenhaguen, Dinamarca. Els anys 2006 i 2015 va ser actriu i cantant de l’aclamada companyia teatral Teatr ZAR, amb seu a l’Institut Grotowski. Nini va estrenar la seva primera actuació en solitari A Thousand Tongues com a part de les Olimpíades de Teatre en 2016 a Wroclaw, Polònia.

Nini és artista intèrpret, curadora de música tradicional i cantant a The Light (Reykjavík 2016) dirigida per Samantha Shay. La presentació va atraure l’atenció d’artistes de renom mundial com Marina Abramovic i Björk.És la solista de 'Hamlet Private' dirigida per Martina Marti que es va estrenar el 2013 en col•laboració amb el col•lectiu danès d’interpretació Secret Hotel.

Nini té un ampli coneixement en el camp de la música vocal mundial. El seu profund interès a la veu humana l’ha portat a diverses expedicions a l’Índia, Tuva, Islàndia, Còrcega i Geòrgia. Té un Bachelor in World Music amb l’enfocament a Persian Singing de l’Acadèmia de Música de Malmö, Suècia, i és la fundadora i líder del World Choir a Copenhage.

Organitza:

Col·labora: