Què necessites trobar?

OBERTA LA CONVOCATÒRIA DE RESIDÈNCIES ARTÍSTIQUES DEL TEATRE NU

Publicado el 04 de Noviembre de 2021

¿Ets artista, creador… i tens algun projecte entre mans al qual t’agradaria donar forma? Aquesta és la teva oportunitat!


El Teatre Nu és una companyia que té com a espai de treball La Casa del Teatre Nu, ubicada a Sant Martí de Tous, un petit poble de la comarca de l’Anoia. Des del 2015, acull les creacions i coproduccions de la companyia, i també és un espai que acull residències per a creadors, activitats de formació de públics, programacions d’espectacles, i l’escola de teatre del municipi.

Enguany, anant un pas més enllà, engeguen la primera convocatòria de residències artístiques, a escollir entre tres modalitats: de creació, de llegendes o lliures, segons les necessitats de cada companyia.


Residències de creació

S’entenen les residències de creació com un treball intensiu i acompanyat per tal de tancar i donar forma al procés de creació d’un nou espectacle. Si tens una obra en ment, de qualsevol disciplina artística, aquesta residència t’ajudarà a desenvolupar-la. Durant la residència s’ofereix l’ús d’allotjament, la cessió de diferents espais de creació, el teatre de La Casa del Teatre Nu i l’acompanyament i el suport necessari en la creació.

La residència haurà de tenir com a resultat un espectacle acabat, de com a mínim 45 minuts de durada, que es pugui calendaritzar i realitzar en preestrena, estrena o gira, en finalitzar l’estada o més endavant, sempre abans del 31 d’agost de 2022.

El valor econòmic de la residència, que tindrà una durada màxima de 15 dies, està calculat en 1.000 euros, que la companyia no haurà d’abonar sinó que haurà de realitzar 3 funcions a la Casa del Teatre Nu i es quedarà el 50% de la taquilla de cadascuna d’elles. Segons les característiques de l’espectacle es programaran col·loquis postfunció, tallers o activitats relacionades.

BASES DE LA CONVOCATÒRIA


Residències de llegendes

Si la teva creació està relacionada amb el món de les llegendes populars i la cultura d’arrel tradicional, aquesta és la convocatòria que probablement més s’ajusti a les teves necessitats. El Teatre Nu, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Martí de Tous, organitza i dirigeix el Festival de Llegendes de Catalunya, que se celebra a Sant Martí de Tous impulsat per l’Associació És Llegenda.

Aquesta convocatòria ofereix una residència, a més de la contractació de l’espectacle resultant per fer l’estrena en el marc del festival (del 30 de juny al 3 de juliol de 2022).

La residència, que tindrà una durada de 10 dies, està valorada en 1.000 euros, i en 2.000 en concepte de coproducció del festival.

BASES DE LA CONVOCATÒRIA


Residències lliures

Munta’t-ho a la teva manera! Si cap de les ofertes anteriors no t’encaixa, també hi ha la possibilitat fer una estada lliure a càrrec de l’artista o companyia resident. Teatre Nu ofereix els seus apartaments com a espai d’allotjament i de treball, així com el teatre de La Casa del Teatre Nu. En aquest cas, no hi ha termini d’inscripció i caldrà agendar la residència en mutu acord amb la companyia.

BASES DE LA CONVOCATÒRIA