Què necessites trobar?

PRESENTACIÓ DEL CENS D’ARTISTES DE CATALUNYA A MATARÓ

Publicado el 05 de Noviembre de 2021

Dissabte 6 de novembre / 12 h / Edifici La Presó

Presentació del Cens d’artistes de Catalunya i debat sobre “El cens d’artistes i l’Estatut de l’artista”


El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), juntament amb les associacions de professionals del sector cultural han iniciat una campanya d’impuls al Cens d’artistes de Catalunya amb l’objectiu de fomentar-ne la inscripció de creadors i creadores culturals que viuen i treballen a Catalunya.

El Cens d’artistes de Catalunya es va posar en marxa el desembre de 2020, en compliment d’un mandat llargament reivindicat per les associacions professionals dels diferents àmbits creatius (arts visuals i plàstiques, disseny, il·lustració, música, arts escèniques, literatura, audiovisuals i cinema i videojocs). Es tracta d’una eina pionera que ha de servir per cartografiar la creació artística del país i facilitar el desenvolupament posterior de l’Estatut de l’Artista, amb un treball exhaustiu de diagnosi i avaluació a partir del qual millorin les condicions professionals d’artistes i professionals de la cultura i les polítiques adreçades al sector.


PROGRAMA


12 h: Presentació institucional del Cens d’artistes de Catalunya i debat amb la intervenció de:

- Sr. Toni Cabré, subdirector general de Promoció Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

- Sra. Margarida Troguet, vicepresidenta del CoNCA

- Sra. Montserrat Moliner, presidenta de la Plataforma d’artistes de Catalunya, PAAC

- Sr. Guillem Arnedo, president de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya, AMJM

- Sr. Àlex Casanovas, president de l’Associació d’actors i directors professionals de Catalunya, AADPC


Moderador: Manuel Guerrero Brullet, responsable del Cens d’artistes de Catalunya al Departament de Cultura de la Generalitat


13 h: Concert de piano d’Agustí Fernández

Agustí Fernández (Palma de Mallorca, 1954), amb una carrera perfectament consolidada i una merescuda reputació internacional, és un dels músics catalans de major projecció internacional i una referència mundial en el món de la música improvisada. Està considerat com un dels exploradors més importants de la música d’avantguarda i combina el seu gran coneixement de piano clàssic del segle XX amb la lliure improvisació de jazz.


A continuació, cloenda de l’acte i vermut


L’aforament és limitat.

Si t'interessa assistir-hi, RESERVA LA TEVA PLAÇA