Què necessites trobar?

Teatre Nu obre dues convocatòries per a estades de creació artística a la seva residència

Publicado el 28 de Septiembre de 2023

Logotipo

Descripción generada automáticamente con confianza media

Teatre Nu obre dues convocatòries per a estades de creació artística a la seva residència 


Teatre Nu ha obert dues convocatòries per acollir a companyies o artistes a la seva residència artística ubicada al poble rural de Sant Martí de Tous; una convocatòria de creació i una altra de creació de Llegendes. 

 

En el cas de la convocatòria de creació, les residències seran de 10 dies seguits o 10 dies repartits en dos torns. I inclou l’allotjament, l’ús dels espais de creació i l’acompanyament i suport en el procés de creació. A més a més, La Casa del Teatre Nu gestionarà la programació d’assajos oberts previs a l’estrena o l’estrena a la Casa del Teatre Nu. 

 

A banda dels 10 dies de residència amb espai d’assaig i pis per viure-hi, la companyia cobrarà el 60% de la taquilla a canvi de les funcions realitzades a la Casa del Teatre Nu, el col·loquis postfunció i l’activitat complementària, si és el cas. 

 

Teatre Nu estableix cinc criteris de valoració per avaluar els projectes que es presentin: un és la qualitat, originalitat i professionalitat de la proposta, un altre la sostenibilitat i coherència del projecte, el tercer punt a valorar és la planificació de treball prevista, el quart són les sinergies que es puguin produir amb tercers. El cinquè i últim és l’ús de les arts escèniques com a vehicle per a la reflexió social, la formació de públics i la promoció del pensament crític de l’espectador o destinatari. També es tindrà en compte que el projecte es pugui emmarcar en una de les línies de programació de la sala, que són: espectacle per a adults, tots els públics, emergència creativa, llegendes tot l’any i finestra al món.  

 

Per la seva banda, les propostes guanyadores  hauran de tenir com a resultat un espectacle acabat, de com a mínim 45 minuts de durada, que es pugui calendaritzar i realitzar en preestrena, estrena o gira, en finalitzar l’estada o més endavant. La companyia es compromet a presentar la creació final en públic mitjançant 1 o 2 funcions (depenent de les característiques) realitzades en divendres, dissabte i/o diumenge a la Casa del Teatre Nu. En cas d’obtenir com a resultat una creació final diferent a un espectacle convencional, o en cas d’espectacles de carrer, s’estudiaran i es pactaran individualment les formes d’exhibició de la mateixa. 

 

La convocatòria de residències de Llegendes tindrà un funcionament similar. En aquesta, és imprescindible que la creació estigui relacionada d’una forma o altra amb les llegendes populars i la cultura d’arrel tradicional. A diferència de l’anterior, a més, s’ofereixen 15 dies d’estada i una possible coproducció de 2.000 € en un màxim de dos dels projectes seleccionats. Finalment, alguns dels projectes presentats poden ser programats al Festival de Llegendes 2024.  


En ambdós casos, el termini per presentar tota la documentació és el 31 d’octubre de 2023.

Poden consultar-se les bases completes a la WEB així com la documentació que es requereix. 


Maria Hervàs, cofundadora de Teatre Nu, explica que l’objectiu de la convocatòria és “col·laborar en la promoció i foment de les arts escèniques a través dels recursos i coneixements que disposem les persones que formem el col·lectiu Teatre Nu”.  Sobre Teatre Nu 

El Teatre Nu és un col·lectiu de professionals de l’art escènic que crea, produeix i exhibeix espectacles arreu; alhora que gestiona projectes que promouen i acosten les arts escèniques a tots els públics. 

Teatre Nu és una companyia de teatre amb més de 20 anys d’experiència i 2.500 funcions realitzades. L’any 2015 s’inaugura la Casa del Teatre Nu amb la voluntat de ser un centre cultural arrelat al territori. L’any 2021 s’inaugura l’allotjament de les residències de creació. El cor del projecte és la Casa, un centre cultural i de creació ubicat a Sant Martí de Tous, on s’hi acull molt més que la pròpia activitat. És un espai, on s’hi generen vincles amb el públic, neixen projectes pedagògics i programació d’activitats. Es complementa amb la Residència d’artistes, que acull propostes creatives de totes les disciplines artístiques, integrant-les en la comunitat.  

Teatre Nu entén les residències de creació com un treball intensiu i acompanyat per tal de tancar i donar forma al procés de creació d’un nou espectacle. 


Per més informació 

MíRIAM SALAZAR 

comunicacio@teatrenu.com 

Tel. 625 69 98 70