Què necessites trobar?

Cartellera - 3a MOSTRA DEL FESTIVAL DONA CREA-CREA MUJER

DATES: 
2, 9, 16 i 30 de desembre 2022

LLOCS: 
C.C. Besós / Rambla Prim, 87, Bcn
Laboratori Jessica Walker /
Passatge Sant Antoni Abat, 6, Bcn

HORARIS: 
els divendres a les 19:30 h o 20 h

PREUS: 
5€
TRAILER

2 desembre a les 19:30.
Centre Cívic Besòs / Rambla de Prim, 87 / Barcelona


“Diuen que el so de l’Univers es concentra en el Gong”, encara que realment la música de les esferes o planetes, segons Pitàgores, no és més que el Silenci.

Entre el Silenci i la Vibració, entre el Caos i el Cosmos, entre la contracció i l’expansió, el Gong recorre tot aquest espectre de sons, aquest camí tortuós entre les ombres i la llum, agitant l’oceà d’emocions al fet que s’assembla el nostre cos, per a finalment tornar al Silenci harmònic de les nostres aigües internes.


FITXA ARTÍSTICA
Músic: Leo Aguilar
Ballarina: Emilia Marxen

ENTRADESTRAILER

9 desembre a les 20h.
Laboratori Jessica Walker / Passatge Sant Antoni Abat, 6 / Barcelona

És el vuitè muntatge de la Companyia Laboratori Teatre. A través d’un univers oníric de mobles de fusta, portes, llums i bastides, l’obra s’acosta a la figura de Federico García Lorca (1898-1936) visitant passatges biogràfics, escenes metateatrals inspirades en les seves obres que dialoguen amb la vida de l’autor i hipòtesis poètiques esquitxades per símbols lorquians.
Amb el segell experimental característic de la directora Jessica Walker, el muntatge reflexiona sobre la memòria, el llegat artístic, la llibertat sexual i les conseqüències de la barbàrie de la guerra combinant dramatúrgia col·lectiva, un fort treball corporal i una narratva no lineal que ens porta com un carrusel des de Cadaqués a Nova York, de Fuentevaqueros a una festa mexicana i surrealista amb La Mort, d’una conferència del biògraf Ian Gibson a una actuació de La Barraca en un poble sorià.
“Lorca” és una trobada poètica entre personatges reals de la vida de Federico i personatges de les seves obres per a traçar un retrat íntim i honest d’una de les personalitats més inspiradores del segle XX espanyol

FITXA ARTÍSTICA
Direcció i posada en escena: Jessica Walker
Dramaturgia: Cia. Laboratorio Teatro
Repartiment: Oscar García Carranza, Mario Gonzalez Aragón, Lluis Gutierrez, Carlos Martín Peñazco, Paloma Remolina Gallego, David Soler Close, Roser Vallvé, Camilo Zaffora i Jessica Walkerol.

ENTRADESTRAILER

16 desembre a les 19:30h.
Centre Cívic Besòs / Rambla de Prim, 87 / Barcelona

MENINA una puta obra de Velazquez, és la història d’una, de moltes, de totes.
Estrena a Barcelona
De petita els seus companys de classe ja van començar a anomenar-la grossa… Ja saps, coses de nens, no?.En arribar a l’institut va trobar el seu lloc, la “balena” del grup.
Durant una excursió al Museu del Prado va adquirir nous superlatius i qualificatius. D’entre tots, ella es va quedar amb el de “Menina”. Doncs clar que sí, es va dir, soc una PUTA obra de Velázquez.
Així que posats a menjar i a engreixar, amb els anys ella es va proposar menjar-se el món i engreixar el seu ego damunt d’un escenari.

FITXA ARTÍSTICA
Direcció: Pedro Luis López Bellot
interpret: Nuqui Fernández
Producció: Proyecto cultural y Festival de Teatro Clásico de Cáceres

ENTRADESTRAILER

30 desembre a les 19:30h.
Centre Cívic Besòs / Rambla de Prim, 87 / Barcelona

Amb la presència de Raphaëlle Pérez i la productora Marta Figueras.
Després de ser diagnosticada de disfòria de gènere (una discordança entre la identitat de gènere sentida i el sexe assignat en néixer). Raphi començarà una forçada transició de gènere, així com un ardu viatge per a trobar la seva veritable identitat.
Els homes que coneix a través d’aplicacions, les dones trans d’I-Vaginarium, els metges, les seves companyes de treball, els artistes queer i la companyia de teatre en la qual s’embarca li donaran els seus propis consells, però només el temps i l’experiència vital ajudaran a Raphi a albirar el camí que realment vol prendre, i trobar el seu lloc en el món.
La pel·lícula ha estat seleccionada en diversos festivals durant el 2022: Festival de Màlaga, Premi Especial del Jurat Biznaga de Plata. Festival de Rótterdam, Secció Oficial. Santa Bàrbara International Film Festival, Secció oficial. D/A Film Festival: Un impuls col·lectiu, Barcelona. Cinespaña, Premi del Públic. Seminci 2022, Valladolid. Premi millor pel-licula al Festival Som Cinema (Lleida).

FITXA ARTÍSTICA
Director: Adrian Silvestre
Actriu: Raphaëlle Perez
Productores: Javier Perez Santana, Marta Figueras, Alba Sotorra
Guió: Raphaëlle Perez, Adrian Silvestre, Carles Marques Marce

ENTRADES