Què necessites trobar?

Cartellera - Ricard III

07 Juliol 2023 ~ 30 Juliol 2023

DATES:

Del 7 al 30 de juliol (tots els dies menys els dimarts i els dimecres)

LLOC:

Parc de l'Estació del Nord            

HORARIS:

A les 19 h

DURACIÓ:

90 minuts

PREU:

Entrada Gratuïta

UBICACIÓ:

https://goo.gl/maps/iMgUYBE3c7yhN6cN7

FITXA ARTÍSTICA:

Autor: William Shakespeare

Traducció: Joan Sellent

Dramatúrgia i direcció: Carla Torres

Repartiment: Anna Casas, Adrià Díaz, Ana Gago, José Pedro García Balada, Pep Garcia-Pascual, Ariadna Matas, Eduard Mauri, Santi Monreal, Laia Piró, Marco Sanfilippo

Vestuari i caracterització: Zaida Crespo

Direcció artística: José Pedro Garcia Balada

Fotografies: Xavi Gil

Alumnes en pràctiques: Joana Farrés i Bernat Gaya

Comunicació: Mireia Cirera / Teresa Petit

ProduccióTeresa Petit

Un estiu més, i des de l'any 2009, Parking Shakespeare torna a l'espiral del Parc de l'Estació del Nord per escenificar en 360 º, d’entrada gratuïta i per a tots els públics, una de les peces de l'autor que dona nom a la companyia; un esdeveniment que, any rere any, congrega milers de persones en els dies de representació i que, en cada espectacle, s’encarrega la direcció a una persona diferent.

Com cada any, la Companyia Parking Shakespeare completa el repartiment de les seves obres amb càstings oberts per donar oportunitats a artistes veterans i emergents.

Una proposta còmica i desenfadada que perverteix la tragèdia shakespeariana i l’acosta a l’univers de la farsa, per tal de reflexionar sobre el nostre tractament de les belleses no normatives.

SINOPSIS:

Ricard és lleig, malgirbat, inacabat… però en la nostra versió també és un inadaptat, un pària social, un jove que pateix assetjament al centre educatiu pel seu aspecte, davant la mirada indolent dels observadors, còmplices de la seva tragèdia.

L’única persona que té cura de Ricard és el Bufó, un jove emigrant sense llar. Un altre marginat del sistema que, fart de tanta injustícia, decideix assessorar Ricard amb la intenció d’ajudar-lo a prosperar. Si bé els consells del bufó de seguida comencen a donar fruits, engeguen en el Tirà un camí sense tornada que el portarà irremeiablement al tràgic final shakespearià, amb l’objectiu de preguntar a l’espectador sobre el seu propi paper com a propiciador del drama i d’obligar-lo a plantejar-se els seus valors al voltant de la bellesa normativa i de la  pressió social que se’n deriva.

Una estona divertida que ens farà veure amb uns altres ulls el conegut tirà Ricard III.