Què necessites trobar?

II JORNADES DE DIRECCIÓ D’ESCENA. Una trobada amb... Helena Pimenta, Carol López, i Carme Portaceli

DATES:
9 nov. 2015 Helena Pimenta - 16 nov. 2015 Carol López - 23 nov. 2015 Carme Portaceli
HORARIS:
3 dilluns consecutius d'11 a 14 h
LLOC:
Bar del Teatre Lliure de Gràcia (c/Montseny, 47)
PREU:

- Socis AADPC i AISGE: 60 € *
- Socis AADPC aturats: 40 € *
- No socis: 80 € *
*Aquests preus inclouen una consumició.

ADREÇAT A:
directors/directores d’escena i actors/actrius interessats en la direcció
INSCRIPCIONS:
Possibilitat d'assistir a sessions soltes - formulari


La Secretaria de directors de l’AADPC, encapçalada per Martín Curletto, us invita a participar a les II JORNADES DE DIRECCIÓ D’ESCENA. Una trobada amb... Helena Pimenta, Carol López, i Carme Portaceli. Seran un total de tres jornades al Teatre Lliure de Gràcia, en franja horària matinal, en les que cadascuna d’elles exposaran la seva mirada particular sobre autors, gèneres i la seva pròpia obra:

- Dilluns 9 DE NOVEMBRE:

La vida es sueño de Calderón i Macbeth de Shakespeare

a càrrec d’Helena Pimenta

Helena Pimenta és llicenciada en Filologia Moderna, en Anglès i Francès per la Universitat de Salamanca i directora d'escena i dramaturga. Actualment és directora de la Companyia Nacional de Teatre Clàssic a Madrid amb la qual ha dirigit La vida es sueño de Calderón de la Barca (2012), La verdad sospechosa de Ruiz d'Alarcón (2013), i Donde hay agravios no hay celos de Rojas Zorrilla (2014). Amb la seva pròpia companyia, UR Teatre Antzerkia, va dirigir diversos muntatges de William Shakespeare, fet que l’ha convertida en una especialista en aquest autor.
- Dilluns 16 DE NOVEMBRE:

Com construir un espectacle sense un text previ

a càrrec de Carol LópezCarol López és llicenciada en Dramatúrgia i Direcció Escènica a l'Institut del Teatre de Barcelona. La seva proposta com autora sempre ha estat relacionada amb l’àmbit de les relacions humanes. Les seves obres parlen d’allò cotidià, la seva mirada és irònica, irreverent. És amant de les escenes curtes i els diàlegs afilats. Ha escrit i dirigit obres com: Boulevard, 987 dies, Last chance, o V.O.S. També ha realitzat treballs en el món televisiu traslladant obres teatrals a la pantalla com Germanes al 2012 o Res no tornarà a ser com abans estrenada a TV3 aquest mateix 2015. Va exercir de directora artística de la sala Villarroel del 2010 al 2013 i actualment col·labora com a docent a l'ESCAC. Ha rebut diversos reconeixements al llarg de la seva carrera com a autora, entre ells el Premi de la Crítica de Barcelona i el Premi Max d'Autoria.
- Dilluns 23 DE NOVEMBRE:

L’altra òptica

a càrrec de Carme Portaceli
Carme Portaceli és llicenciada en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona. Des de principis dels vuitanta dirigeix espectacles, dóna classes a l’Institut del Teatre i realitza tallers. És fundadora i directora de la FEI, la Factoria Escènica Internacional. Com a directora li interessa “crear el món que vols representar amb pràcticament no res, buscant com transmetre el que vols i sabent que tens una gran responsabilitat amb el que estàs explicant i el que estàs dient.” Com autora de teatre, ha rebut el Premi Max al millor autor teatral amb Fairy. En el seu itinerari teatral apareixen obres com Cara de foc, L’auca del senyor Esteve, Ricard II, La nostra classe o Las dos bandoleras de Lope de Vega. Actualment, dirigeix l'espectacle Només són dones que s'està representant al Teatre Nacional de Catalunya.

De caràcter eminentment divulgatiu, les tres jornades tindran lloc a l’emblemàtica seu del Teatre LLiure del barri de Gràcia, en forma de xerrada al voltant d’una taula amb servei de bar. L’objectiu d’aquestes Jornades promogudes per l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya és reunir a la professió perquè s’estableixi diàleg i intercanvi d’impressions entre els professionals de la direcció i la interpretació.