Què necessites trobar?

INTIMITAT EN L'AUDIOVISUAL. Masterclass amb Lola Clavo

Preparació i rodatge d'escenes íntimes, sexe simulat i/o nus.

DATES:
3 de març de 2022
HORARIS:
de 15 a 18 h
LLOC:
presencial a l’ ESCAC (Pl. de la Farinera, 9, Terrassa) o online per Zoom
PREU:
Socis AADPC, AISGE i Alumnes ESCAC 15€ // Altres assoc. 20 € // No socis 30 €
ADREÇAT A:
directors/es, productors/es, actors i actrius
INSCRIPCIONS:


DESCRIPCIÓ:

T'has enfrontant alguna vegada al rodatge d'una escena íntima i t'has sentit extrany/a o violentat/da? Has de dirigir o interpretar una escena de sexe i busques eines per a poder conduir-la de manera segura i creativa?

En aquesta masterclass abordarem qüestions importants que es venen desenvolupant en els últims anys en relació a les pautes de producció de les escenes íntimes, de sexe simulat i/o nus, especialment en relació al treball de l'actor/actriu, incloent la seva protecció davant les situacions d'abús i agressió i què podem implementar per evitar-les. Parlarem de la qüestió d'intimitat en càstings, contractes, assajos i rodatges.

Finalment també farem una introducció al rol de Coordinació d'Intimitat, quines funcions té i quan és necessari o recomanable afegir-lo a l'equip de treball.


Lola Clavo (Barcelona, 1983) és una cineasta especialitzada en el retrat de la intimitat. Va estudiar Direcció de Cinema en l'ESCAC i té un Master Of Arts in Filmmaking per Goldsmith University of London. Treballa en el camp de la sexualitat i l'experimentació artística amb el col·lectiu del qual és cofundadora, Exotica Loom, i té un PorYes Feminist Porn Award Europe. Com a directora compta amb dos llargmetratges documentals estrenats internacionalment i nombrosos curtmetratges de ficció i experimentals que han estat projectats tant en festivals internacionals com en galeries d'art i museus. És becada pel MACBA Museu d'Art Contemporani de Barcelona (2006) i la Fundació La Caixa (2009) i la seva labor sempre ha combinat l'expressió artística amb la conscienciació social en relació al cos, la sexualitat i el treball. Clavo és coordinadora de ”Cinema Desig: Laboratori de Cinema de Temàtica Sexual” i ofereix assessories en relació a escenes íntimes, de sexe simulat i/o nus, especialment amb contingut LGBTIQ+, BDSM i treball sexual. Ha realitzat cursos sobre rodatge d'intimitat amb Ita O’Brien i IDCProfessionals, entre altres, i es troba en el camí formatiu de Intimacy Coordinator, un rol cada vegada més rellevant i indispensable en la producció cinematogràfica contemporània.


Organitza:


Col·laboren:

     


Amb el suport de: