Què necessites trobar?

IX JORNADES DE DIRECCIÓ D'ESCENA

(PLACES EXHAURIDES)

DATES:
els dilluns 14, 21 i 28 de novembre de 2022
HORARIS:
de 10:30 a 14:00 h
LLOC:
Bar del Teatre Lliure de Gràcia Carrer del Montseny, 47
PREU:
Socis/es AADPC i AISGE: gratuït
Socis/es altres ass. professionals: 5 €/ sessió
Persones no sòcies: 10 €/ sessió
ADREÇAT A:
directors i directores d'escena i altres professionals amb interès per la direcció
INSCRIPCIONS:


Des de la Comissió de Direcció, liderada actualment pel Martín Curletto, s'organitza la 9a edició de les JORNADES DE DIRECCIÓ, unes trobades amb professionals de reconegut prestigi en què exposaran la seva visió sobre l’ofici de dirigir.  

Seran tres jornades al bar del Teatre Lliure de Gràcia, que començaran a les 10:30 i s'allargaran fins les 14 h, amb una pausa a les 12 h per gaudir d'un aperitiu amb tots i totes les assistents.

Enguany ens acompanyaran la Marta Almirall, el Lluís Homar i la Marta Buchaca


14 de novembre

Un espectacle de gran format:
la Cavalcada de Reis de Barcelona

A càrrec de
Marta Almirall

És una ballarina i coreògrafa, que l'any 1983 fundà la companyia Roseland Musical, de la qual n'és la seva directora, amb la finalitat de fer arribar al públic infantil muntatges teatrals de dansa amb la mateixa qualitat que els muntatges destinats al públic adult. Al llarg de la seva carrera ha participat en molts projectes, destacant la seva participació en la pel·lícula "Tic-Tac" de Rosa Vergés, en el centenari del Futbol Club Barcelona i en diverses cerimònies dels Jocs Special Olímpics. El 2007 ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Dansa, concedit per la Generalitat de Catalunya que, a través de la seva companyia Roseland Musical, “dirigit vers el públic infantil i familiar, creant obres divertides i suggeridores, amb el mateix rigor i qualitat que si fossin per a adults”. És directora de les festes de la Mercè i de la cavalcada de Reis de l’Ajuntament de Barcelona.

21 de novembre

La Verdad Escénica

A càrrec de
Lluís Homar

És un actor i director de teatre, que el 1975 ingressà al grup de Teatre L’Escorpí, participant en Terra Baixa, dirigida por Josep Montanyes, i Quiriquibú, dirigida por Fabià Puigserver i Guillem-Jordi Graells. EL 1976, amb altres 15 actors, fundà la Sociedad Cooperativa Teatre Lliure de Barcelona, sent-ne director artístic entre 1992 i 1998, participant en més de 30 espectacles. Debuta en el cine amb La plaça del diamant (1982), amb Sílvia Munt. Ha treballat també amb Mario Camus, Vicente Aranda, Pilar Miró, Gerardo Vera, Agustí Villaronga, Pau Freixas o Montxo Armendáriz. El març de 2019, va ser escollit director de la Compañía Nacional de Teatro Clásico (CNTC) en substitució d’Helena Pimenta.

28 de novembre

La quotidianitat és singular

A càrrec de
Marta Buchaca

Directora, formada com al Centre d'Études Théâtrales de Louvain la-Neuve a Bèlgica, a l'Institut del Teatre i a l’Obrador de la Sala Beckett. Llicenciada en Humanitats per la Universitat Autònoma de Barcelona. És autora de L’olor sota la pell (Sala Beckett, 2005), Les nenes no haurien de jugar a futbol (Festival Grec i Versus teatre, 2009, Teatros del Canal, 2014), A mi no em diguis amor (TNC, 2010, Projecte t6), L’any que ve serà millor (Teatre Villarroel, Teatro Bellas Artes de Madrid, 2012), escrita juntament amb Mercè Sarrias, Carol Lopez i Victòria Spunzberg, Litus (Sala Flyhard, Teatre Lliure, 2012), Losers (Sala Villarroel, 2014, Teatro Bellas Artes, 2015), El cim, forma part del projecte ADA (Power-Potere-Poder), amb Neil Labute i Marco Calvani (Sala Beckett, Juliol 2016), La Mama (Theatre de Nova York, 2017), Kramig (Semifinalista del Torneo de dramatúrgia de Madrid al Teatro Español), Playoff (Teatre Conde Duque de Madrid, 2018), Només una vegada (Festival Grec, 2018). Ha treballat com a guionista de televisió a El Cor de la ciutat i La Riera (TV3).


Organitza:


Col·labora:


Amb el suport de: