Què necessites trobar?

L’OFICI DE... DRAMATURG/A

DATES:
dijous 14 d'octubre de 2021
HORARIS:
de 16 a 18 h.
LLOC:
per Zoom
PREU:
socis/es AADPC o AISGE: gratuït
no socis/es: 10€
membres d'altres assoc. prof.: 5€
ADREÇAT A:
actors, actrius, directors, directores, creadors i creadores
INSCRIPCIONS:La masterclass es basa en una idea molt senzilla. TOTS JA SABEM EXPLICAR HISTÒRIES, PERÒ NO HO RECORDEM. Les històries estan per tot arreu, en les notícies, en les sèries, en les cançons… però sobretot en el nostre dia a dia.

En aquest taller aprendre’m els conceptes més bàsics per a construir una història, a partir de les nostres pròpies experiències i de la realitat que ens envolta. Utilitzarem el material que ens ofereix la nostra pròpia vida per a escriure una ficció. Perquè en el fons, tots tenim una història a explicar i perquè totes les històries, totes, s’aguanten sobre els mateixos pilars.

En definitiva, el taller ha de servir per a iniciar-se en l’escriptura i conèixer els principals elements que conformen un relat. I la millor manera de començar a escriure és començant des d’un mateix.


MARC G. DE LA VARGA. 34 anys. Llicenciat en Comunicació Audiovisual, Màster en Guió de Cinema i TV. Completo la meva formació a l'Obrador Internacional de la Sala Beckett en tallers dirigits per en Sergi Belbel, Alberto Conejero o Andrés Lima. Actualment combino la meva feina com a dramaturg i guionista de cinema i televisió. Les meves obres s’han representat tant a Barcelona com a Madrid, entre les quals destaquen "El niño de la tele", "Xarnegos", "Tras la puerta" o l'espectacle "Pentateatre Atòmic", el primer espectacle de microteatre de Barcelona. El 2019 participo en el Torneig de Dramatúrgia del Temporada Alta. En el terreny audiovisual he treballat com a director i guionista per a productores com Minoria Absoluta, Atresmedia, Goroka o Brutal Media, en projectes com les sèries documentals “Crims”, “El Judici” o el programa “APM?". El 2019 guanyo el Premi del Jurat a Millor Pilot de Ficció al Festival Zoom. També sóc guionista del programa de ràdio “El Búnquer”, de Catalunya Ràdio (Premi RAC 2021).

Organitza:


Col·labora:


Amb el suport de: