Què necessites trobar?

VI JORNADES DE DIRECCIÓ. Una trobada amb... Mag Lari, Camilo Garcia i Mercè Managuerra

DATES:
11, 18 i 25 de novembre de 2019
HORARIS:
d'11 a 14 h.
LLOC:
Sala Ars Teatre (Carrer de les Jonqueres, 15, BCN)
PREU:
- Socis AADPC i AISGE: 25 €*
- No socis: 40 €*
*Aquests preus inclouen una consumició.
ADREÇAT A:
professionals de l’escena i de la interpretació amb interès per la direcció
INSCRIPCIONS:


Des de la Secretaria de Direcció, liderada per Martín Curletto, s’organitza la VI edició de les JORNADES DE DIRECCIÓ, una trobada amb professionals de reconegut prestigi que exposaran la seva visió sobre l’ofici de dirigir. Trajectòries i experiències contrastades i una mirada particular sobre gèneres i autories que han abordat des de la seva mirada particular.

Enguany ens acompanyaran el Mac Lari, el Camilo Garcia i la Mercè Managuerra:

- “DIRECCIÓ ESCÈNICA PRÀCTICA, SENSE TRUCS”, a càrrec del Mag Lari.

- “DIRECCIÓ ARTÍSTICA DE LES VEUS QUE NO VEUS”, a càrrec de Camilo García.

- “LA DIRECCIÓ I LA DRAMATÚRGIA ACTORAL”, a càrrec de Mercè Managuerra.

De caràcter eminentment divulgatiu, les tres xerrades tindran un toc informal en la seva posada en escena ja que es desenvoluparan en forma de xerrada al voltant d’una taula amb servei de bar. L’objectiu de les Jornades de direcció és reunir a la professió perquè s’estableixi diàleg i intercanvi entre els professionals de la direcció i la interpretació.

Enguany es pot assistir també a sessions soltes. 

PERSONES SÒCIES
1 sessió: 10 €
2 sessions: 15 €
3 sessions: 25 €
PERSONES NO SÒCIES
1 sessió: 15 €
2 sessions: 25 €
3 sessions: 40 €

L’aforament és limitat. La reserva de plaça es farà efectiva un cop formalitzat l’import del curs.


Dilluns 11 de novembre

Direcció escènica pràctica, sense trucs

A càrrec de
Mag Lari


Mag Lari (Josep Maria Lari, Viaplana, Barcelona 1973). És il·lusionista des de fa casi 30 anys. La seva vocació l'ha portat per tots els teatres de Catalunya i Espanya amb espectacles com Secrets, Splenda i Ozom, entre molts d'altres. Ha actuat també en festivals internacionals de màgia a França, Portugal, Alemanya, Suïssa i Japó.

La seva popularitat és deguda en part a les seves intervencions a la ràdio i la televisió (TV3, Antena3, La Sexta i Tele5), on ha fet de col·laborador amb Albert Om, Andreu Buenafuente, Manel Fuentes, Carlos Sobera, El Gran Dictat i molts més.

Potser el que més destaca del Mag Lari és la seva manera de fer. La gran capacitat comunicativa i la faceta de mag-showman, se sumen a la seva estètica polida i brillant, per donar com a resultat una tipus de màgia diferent, que ha creat escola.El Mag Lari ha escrit Els secrets del Mag Lari (Pagès Editors), Els Viatges del Mag Lari (Estrella Polar) i La Màgia de Michael jackson (Pagès Editors) donada la seva passió pel cantant de qui en té una de les col.leccions de memorabilia més importants del món.

Premis com l'Arc, el de millor espectacle de Fira Tàrrega, dos Butaques, el Primer Nacional de Màgia i finalista a català de l'any, avalen una carrera amb més de 2.500 funcions, "fetes sempre amb la mateixa il·lusió que el primer dia", tal i com ell mateix diu.

Ha presentat durant dues temporades el programa "Pura Magia" de TVE, on també era el director de l'acadèmia. També ha estat el presentador de la XI Gala dels Premis Gaudí de Cinema.

En l'actualitat representa el seu espectacle 25 IL·LUSIONS per celebrar els seus 25 anys dalt dels escenaris. El Mag Lari ha dirigit també l'espectacle Nada es imposible del Mago Pop.

Dilluns 18 de novembre

Direcció artística de les veus que no veus


A càrrec de
Camilo García

Camilo Garcia neix a Salamanca. Durant la postguerra els seus pares emigren a Barcelona. Estudia a l'Institut del Teatre i des de molt jove forma part de diversos grups de Teatre Independent: Gogo, Cátaros, Bambalinas, Pequeño Teatro, Goliardos, etc. estrenant obres de Wesker, Pirandello, Beckett, Plaute, Miller, etc.

Com a professional treballa amb Juan Guerrero Zamora, Nuria Espert, Teatre Nacional de Barcelona (època Ricard Salvat i Esteve Polls) passant a treballar amb el Teatre Lliure, el TNC i companyies com Focus, Vania Produccions, Temporada Alta, Grec, etc. Compaginant el teatre i la televisió amb el doblatge.

En aquesta faceta realitza des de fa temps treballs d'envergadura com a director, adaptador-ajustador de diàlegs i actor. Els seus actors preferits son Gene Hackman, Harrison Ford, Anthony Hopkins, Gerard Depardieu, Nick Nolte, Tommy Lee Jones, Robert Duvall, etc. Ha realitzat al llarg de la seva carrera més de 2.000 doblatges. Exerceix també la seva labor com a professor i conferenciant sent requerit per a esdeveniments universitaris com cursos de postgrau i ensenyaments cinematogràfics en general.

És soci de l'AADPC des de la seva fundació.

Dilluns 25 de novembre

La direcció i la dramatúrgia actoral


A càrrec de
Mercè Managuerra

Mercè Managuerra és actriu, productora i directora. És llicenciada en Filologia Romànica Hispànica per la Universitat de Barcelona i graduada en Mim i Pantomima per l’Institut del Teatre de Barcelona. Va rebre la Beca Fullbritgh, a través de la qual va cursar estudis d’interpretació a New York al H.B.Studio entre els anys 1985 i 1987. Estudia amb mestres d'interpretació com Pawel Rouba, Coralina Colom, Jonh Strasberg, Uta Hagen, Carol Rosenfeld, Monika Pagneux, Anatoli Vasiliev i Cristiane Lupa, entre molts d´altres.

Actriu professional des de l’any 1975. Ha treballat amb directors com Jonh Strasberg, Ernie Martin, Carol Rosenfeld dels E.U.; Juni Dahr, Noruega; Boris Rotenstein, Russia; Konrad Zschiedrich, Alemanya. I amb els directors catalans, Joan Lluís Bozzo, Joan Ollé, Francesc Nel.lo, Josep Montañez,, Herman Bonnin, Jordi Coca, Judith Colell i Emilià Carilla.

Ha dirigit les obres teatrals dins de l´Institut del Teatre de Barcelona: El Somni d'una nit d'estiu de W. Shakespeare, Amb la Ràbia al cos de J. Obsborne, L´hort dels Cirerers de A. Txékov, i a la Central School of Speech and Drama de Londres: Yerma de García Lorca. Professionalment dirigeix les obres de teatre: Ball Robat de J. Oliver i Oleanna de D. Mamet.

Crea i dirigeix el Projecte Teatre Akadèmia com a gerent i directora artística del 2007 al 2017. Crea i dirigeix l´equipament cultural Dau al Sec Arts Escèniques des de 2017.

Premi Margarida Xirgu Temporada 19-20


Organitza:


Col·labora:


Amb el suport de: