Què necessites trobar?

VII JORNADES DE DIRECCIÓ 2020

DATES:
9, 16 i 30 de novembre
HORARIS:
de 10 a 12 h
LLOC:
en línia - via Zoom
PREU:
Socis/ sòcies: 5 € /sessió
Socis/ sòcies d’altres ass. professionals: 8 €/ sessió
Persones no sòcies: 10 €/ sessió
ADREÇAT A:
directors i directores d'escena i altres professionals amb interès per la direcció
INSCRIPCIONS:


Us presentem les VII Jornades de Direcció d’Escena.

Com en anteriors edicions, us convidem a xerrar amb 3 professionals de la direcció amb qui compartirem la seva mirada i metodologia sobre l’escenari a mode de masterclass.

Per les circumstàncies en què ens trobem, és evident que no les podrem fer de forma presencial com ens hagués agradat, per tant, les durem a terme mitjançant la plataforma Zoom.

Aquest any ens trobarem amb:

Eugenio Barba, amb la xerrada “A l'espera de la sorpresa” (9 de novembre)

Carla Rovira, amb la xerrada “En la meva intenció de fer la feina...” (16 de novembre)

Adrián Schwarztein, amb la xerrada “El teatre de carrer, on el públic és protagonista” (30 de novembre)

Aquesta és una activitat oberta, tant a socis i sòcies com també a persones no sòcies, amb la qual busquem el creixement professionals dels i les assistents.

 

Dilluns 9 de novembre

A l'espera de la sorpresa

A càrrec de
Eugenio Barba


Eugenio Barba va néixer a Itàlia. Actualment resideix a Dinamarca des d'on viatge a tot el món. És director, dramaturg i autor de llibres sobre l’art de l’actor que són publicats arreu del mon en diversos idiomes. A l’any 1964 funda i dirigeix fins ara l’ODIN TEATRET. Dirigeix 79 produccions amb l’Odin Teatret i amb el conjunt intercultural Theatrum Mundi Ensemble. Va ser l’introductor a occident de la metodologia de treball de Jerzy Grotowski. Crea la seva pròpia metodologia del treball de l’actor reconeguda i seguida per actors i grups de tot el món. És doctor honoris causa de diverses Universitats a diferents països. Al 1979 va fundar la ISTA, International School of Theatre Antropology la qual va obrir un nou camp d’estudi: la Antropologia teatral.La seva biografia la podreu trobar a https://odinteatret.dk/about-us/eugenio-barba
Dilluns 16 de novembre

En la meva intenció de fer la feina...


A càrrec de
Carla Rovira

Carla Rovira és graduada en Interpretació per l’Institut del Teatre i especialitzada en el treball de veu i oratòria. Ha participat en diversos espectacles com actriu i assessora de veu. Al 2015 estrena la seva primera creació en solitari Most of all, you’ve got to hide it from the chicks, guanyador de l’Aplaudiment a la Creació Emergent 2016 del Premi FAD Sebastià Gasch, un espectacle amb nenes sobre el dolor i la relació entre nenes i adultes. A 2016 presenta While the Machine keeps on running, un espectacle amb adolescents d’Ansan a Corea del Sud, espectacle sobre l’enfonsament del Sewol, un ferry que va deixar 304 joves morts de la mateixa ciutat. Al 2017 estrena l’espectacle Aüc, el So de les Esquerdes amb la companyia Les Impuxibles, espectacle sobre les violències sexuals i MÀTRIA, premiat amb el premi L’Apuntador 2017 de la Revista Núvol, un projecte que reflexiona sobre la memòria històrica des d’una perspectiva familiar. Al 2018 estrena Calla, Hamlet, calla al Festival Temporada Alta, un espectacle que aborda la llibertat d’expressió a partir de l’obra Hamlet. Al 2019 estrena l’Amansi(pa)ment de les Fúries conjuntament amb la companyia Parking Shakespeare, una versió feminista de l’Amansiment de l’Harpia de William Shakespeare i és artista resident al Teatre Lliure en el que presenta Posaré el meu Cor en una Safata, una aproximació a la mort des d’una perspectiva ecofeminista. Ha dut a terme tasques de producció i gestió en diversos projectes teatrals.
Dilluns 30 de novembre

El teatre de carrer, on el públic és protagonista


A càrrec de
Adrian Schwarztein

Adrian Schwarztein viu a BARCELONA. És una barreja de diverses nacionalitats. La seva formació va tenir lloc per tota Europa. Passa la seva vida acumulant amb passió experiències; entre altres coses, és comediant, actor y director de circ i teatre de carrer. Schvarzstein és un artista-showman molt enèrgic. També actua i canta en òperes i companyies de música barroca, però, hi ha una faceta en la que destaca particularment: barrejant totes aquestes disciplines en un espectacle.


Organitza:


Col·labora:


Amb el suport de: