Què necessites trobar?

COM ENS AFECTA EL PLA DE REPRESA DE LES ARTS ESCÈNIQUES I MUSICALS?

Publicado el 08 de Octubre de 2020


El passat dimecres 7 d’octubre es va celebrar una píndola formativa sobre les mesures establertes en el pla de represa de les arts escèniques i musicals amb Toni Cabré, subdirector general de de Promoció Cultural i Carles Gorini, assessor del Gabinet de la Consellera del Departament de Cultura.

Cabré va explicar que la Cultura va ser declarada un Bé essencial amb l’objectiu que els artistes poguessin continuar amb la seva feina creadora i el públic pogués seguir gaudint dels espectacles en viu. Aquesta va ser una decisió presa per tal de no haver de continuar cancel·lant totes les activitats culturals. Aquest pla de represa preté garantir tots els nivells de seguretat, amb el mínim impacte econòmic pel sector.

Gorini, en el seu torn, va exposar que són conscients que el tancament total dels teatre va ser un cop duríssim per al sector. La represa s’està fent de forma progressiva però apunta que aquesta situació està previst que duri uns dos anys aproximadament. Per tant, ens hem de preparar per mitigar els efectes de la pandèmia amb aquest Pla de Represa el qual introdueix el règim d’aforaments, les mesures d’higiene, la ventilació dels espais i la preparació prèvia i posterior a l’espectacle, així com el protocols de cara als treballadors.

La tardor ens porta a una situació complicada. Freqüentem més els espais tancats, s’inicia l’escola, les activitats associatives i les extraescolars. També s’inicia la temporada teatral i hem d’aconseguir que totes aquestes activitats es puguin dur a terme de manera segura i sense interrupcions. Per tant, és important seguir els plans de represa correctament perquè tot pugui continuar funcionant amb normalitat.

Els aforaments de les sales s’aniran ampliant en el moment que millori la situació epidemiològica. Des del procicat s’han establert diversos nivells:

• Nivell 4- cessament activitat (situació del Març 2020)
• Nivell 3 – aforaments entre 50 i 70%
• Nivell 2 – aforament 80 %
• Nivell 1-0 – arribar al 100%

Ara mateix ens trobem al nivell 3 i hem de ser molt prudents.

Al llarg de la taula rodona es van fer un seguit de RECOMANACIONS IMPORTANTS per mantenir la seguretat dins dels teatres.

Aquí trobareu tots els PLANS SECTORIALS COVID