Què necessites trobar?

COMUNICAT DE L'AADPC DAVANT D'UNA OFERTA DE FEINA QUE CORRE PER LES XARXES

Publicado el 21 de Junio de 2018

Des de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, AADPC, ens fem ressò del malestar que ens ocasiona i ha ocasionat una recent oferta de feina on es busca a actrius de 17 a 22 anys que disposin d’almenys 80.000 seguidors a Instagram o que siguin Influencers per realitzar una feina interpretativa; és a dir, actuar.

Manifestem el nostre rebuig i negativa davant del fet que, per poder “accedir” a un càsting d’actors, sigui indispensable comptar amb un nombre determinat de seguidors que un professional de la interpretació tingui a les xarxes socials (Instagram, Twitter, Facebook).

És un menyspreu als anys d’estudis d’interpretació, formació artística i professió que dediquen els actors i actrius i un desplaçament per part de la productora de les seves competències com a empresari pel que fa a la publicitat, difusió i comunicació de l’obra a interpretar. La confusió en tasques i competències sempre genera caos i precaritza la feina de l’actor.

Us encoratgem que, davant del coneixement d’ofertes similars, les traslladeu a l’AADPC -amb les dades de contacte- per efectuar les comprovacions i correccions oportunes i necessàries amb la productora o agència de càsting que correspongui, en defensa del sector.

La resta de Sindicats o Organitzacions Sindicals d’artistes (ConArte, Actores Actrices de Madrid...) també coneixen d’aquesta oferta i es sumen i comparteixen el nostre posicionament davant d’aquestes ofertes de feina que, en cap cas, milloren la vostra/nostra feina.