Què necessites trobar?

COMUNICAT DE L’AADPC REFERENT A LA GALA DE CATALUNYA AIXECA EL TELÓ

Publicado el 13 de Septiembre de 2019

Ens agradaria valorar la situació que s’ha donat arran de la gala de Catalunya Aixeca el teló del passat dilluns, 9 de setembre i emès per TV3 dimarts 10 al vespre.

Entenem que la gala es va fer des de l’humor i les ganes de fer entendre que la qualitat dels espectacles familiars és fonamental per educar les nenes, nens i joves en valors i lleure, i valorem les disculpes públiques de llur creador i creadora, i ADETCA.

Lamentem que TV3, mitjà de comunicació públic, que ha fet difusió de la gala hagin eliminat moments d’alta rellevància per al sector, com l’excel·lent intervenció del Toni Casares, el qual agraeix el premi rebut.

Ens agradaria destacar i compartir la reflexió del Toni quan diu “Vivim uns temps en què la comunicació interpersonal i la relació crítica de cada individu amb allò que solem anomenar “realitat” han quedat segrestades per mecanismes tecnològics alienants, per falsedats mediàtiques construïdes a consciència i pels algoritmes del poder”.

Sobre el tractament que es va fer al teatre familiar, poques paraules. Reconeixement absolut a la professionalitat de tots els i les agents que formen part d’una producció teatral per a tots els públics que treballen amb rigor, implicació i seriositat al 100%. Rebutgem qualsevol acte que menystingui, ofengui i ridiculitzi la feina de tots i totes les professionals que ens dediquem al teatre i, en particular, a produir espectacles familiars.

I ens congratulem que es fes esment de la necessitat de disposar de docents amb formació teatral contrastada per ensenyar teatre de qualitat a escoles i instituts.

Perquè volem un teatre íntegre, veraç i autèntic.

Salut i teatre!