Què necessites trobar?

COMUNICAT DEL DIA MUNDIAL DEL TEATRE

Publicado el 26 de Marzo de 2018

ADETCA, Teatres Públics, AADPC i Els Premis de la Crítica, davant dels fets ocorreguts aquests darrers dies, ens hem plantejat, per un moment, suspendre totes les activitats programades dins de la celebració del Dia Mundial del Teatre.

Però no ho farem, i no ho farem perquè el Teatre és el mirall perfecte de la naturalesa humana, amb les seves misèries i també amb les seves grandeses. És el lloc que ens fa replantejar, molt sovint, les nostres conviccions; que ens permet posar-nos en el lloc de l’altre, que ens dóna les eines per ser crítics, d’afirmar o qüestionar els nostres “principis”. És el lloc en que des de l’humor, la sàtira, la ironia i la caricatura però també des de les “imatges”, els jocs de paraules, la figuració, el text, el subtext, les dobles o triples o quàdruples lectures, del retrat més realista i costumista podem qüestionar-nos nosaltres mateixos i també –només faltaria!- qüestionar el poder.

Quan decidim escriure un text, programar-lo, interpretar-lo i fer saber a la gent què és el que anirà a “viure”, ens estem significant.

És el lloc on es va més enllà de tribus, races, gènere, creences, ideologies. L’acceptació de les diferents singularitats de cada ésser humà hi són benvingudes i tenen el seu lloc per mostrar-se.

És per això que, en uns moments en que els drets fonamentals, la llibertat d’expressió, el respecte a la voluntat sorgida d’un acte democràtic bàsic –unes eleccions, quin perill...- es veuen vulnerats.  El Teatre, ara mateix, és més necessari que mai.

I tot i les supersticions, el dia mundial del teatre es vesteix de groc.