Què necessites trobar?

COMUNICAT PEL NOU TANCAMENT DELS TEATRES

Publicado el 18 de Julio de 2020

Des de l’AADPC som conscients, des del primer moment, de la gravetat de la situació sanitària i social a què ens ha portat la COVID-19.

La Cultura, i en especial les Arts Escèniques i la Música, vam ser les primeres a patir els efectes d’aquesta pandèmia i continuem patint les conseqüències, com tothom. Però també hem demostrat, tots els representants de les diferents entitats i associacions que estem en el sector cultural, una gran responsabilitat a l’hora de buscar i trobar les millors mesures de seguretat que podem tenir, ara per ara, per protegir al màxim tant al públic com als professionals.

Demanem que es tornin a revisar les mesures adoptades pel Govern en què es tanquen, d’una manera que pot semblar aleatòria i discriminatòria, els espais d’exhibició de les Arts Escèniques i la Música, i que es permeti continuar treballant als pocs professionals que tenen la sort de poder-ho fer, mentre se segueixin observant les mesures de seguretat implementades.

Instem que es repensin de nou a fons les directrius adoptades i es prengui una decisió adequada a la realitat de les sales tant de teatre com de cinema, ja que són els espais que actualment garanteixen la distància de seguretat, l’ús de mascareta i de gel hidroalcohòlic tal com marca la normativa sanitària de prevenció. No podem entendre que un sector que ha estat capaç d’auto regular-se es torni a veure perjudicat greument.

Tot el nostre suport a les autoritats sanitàries i a tot el personal sanitari.