Què necessites trobar?

CONEIX ALS DOCENTS QUE PARTICIPARAN A LA 2a EDICIÓ DE LES JORNADES DE CREACIÓ KM. O

Publicado el 16 de Octubre de 2017

L'AADPC està preparant la segona edició de les jornades de treball adreçades tant a directors, autors, actors i membres de companyies, com a gestors, productors i comunicadors, així com a altres professionals amb talent .

Seran un total de cinc jornades per a professionals en l’àmbit de la producció i la creació, la comunicació i el màrqueting, l’explotació i la distribució, i la legalitat (límits i oportunitats).

Vols coneixer els perfils dels docents i els col·laboradors que hi participaran?


CARLES MANRIQUE
Docent. Tutoritza l'àmbit de la PRODUCCIÓ ARTÍSTICA

“El productor entès com el professional que únicament gestiona i executa un projecte artístic està condemnat a desaparèixer. I la figura que emergeix és la del productor artístic (o artista amb coneixements per fer-ho) que s’enamora d’un projecte d’aquí o de l’estranger, n’adquireix els drets, executa l’opció de compra i aconsegueix els recursos per aixecar el projecte amb garanties d’explotació. El productor artístic esdevé el motor que engega un projecte artístic”.

Professional independent amb una llarga experiència en el Grup Balañà, La Fura dels Baus, Bitò Produccions i Festival Temporada Alta. Aposta per una “manera pròpia” d’entendre el món del servei integral a l’espectacle. El 2006 funda VELVET EVENTS S.L., empresa que realitza una tasca global de producció i gestió de projectes culturals i esdeveniments. Aposta per la innovació, l’eficàcia i la transparència i a través dels seus projectes pretén apropar artistes ja consagrats, amb els que ha col•laborat en anteriors ocasions, juntament amb formacions més joves, sempre vetllant per oferir un producte final de gran qualitat. Ofereix solucions integrades tant de projecció nacional com internacional a través d’espectacles i esdeveniments sorprenents que obren nous camins de diàleg emocional entre l’empresa i el seu públic.

Té experiència contrastada en les àrees següents: la producció, delegada i executiva; la distribució; els esdeveniments per a institucions i empreses; la gestió d’equipaments; la gestió de festivals; el disseny de programacions; el mercat nacional i internacional.

http://velvetevents.es

MARC GALL
Docent. Tutoritza l’àmbit de la COMUNICACIÓ

Periodista especialitzat en cultura i gabinets de comunicació, format també en màrqueting i publicitat. Va ser cap de comunicació del Teatre Lliure durant vuit anys i cap de premsa de l’oficina per al Fòrum Barcelona 2004. Ha estat periodista d’El Punt, Cadena Ser i diverses publicacions especialitzades. El 2002 va fundar COMÈDIA Comunicació & Media, una agència especialitzada en temes culturals, espectacles i RSC, que ofereix serveis d’auditoria i assessorament en comunicació; disseny, planificació i execució de campanyes de premsa, publicitat, màrqueting i relacions públiques; serveis redaccionals, multimèdia i disseny gràfic.

http://www.comedia.cat

CRISTINA CALVET
Docent. Tutoritza l’àmbit LEGAL

Advocada especialitzada en Dret de la Propietat Intel·lectual i coneixedora del funcionament del sector artístic i cultural. El seu primer contacte professional amb aquest sector va ser assessorant a l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) en l’àmbit de la música; ha treballat al Fòrum Universal de les Cultures BARCELONA 2004, SA com advocada responsable assignada al departament de Producció d’espectacles; i des de fa deu anys assessora legalment en l’àmbit de les arts escèniques i audiovisuals a l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, AADPC.

Tanmateix, combina l’exercici de la professió amb una àmplia trajectòria com docent; a destacar i entre altres: Membre del Comitè Científic i professora del Máster en Drets de la Propietat Intel•lectual i industrial del COLEGI D’ADVOCATS de Barcelona, ICAB; Professora de Dret de la Publicitat a la universitat ABAT OLIVA de Barcelona, UAO; Professora en el Postgrau en Gestió i Producció d’Espectacles a l’Institut d’Educació Continua IL3 de Barcelona, centre adscrit a la Universitat de Barcelona; Coordinadora responsable del mòdul jurídic i professora del Máster en Gestió Cultural de la Universitat Internacional de Catalunya, UIC; Professora a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona del Máster en Producció de Llarg metratges per a Cinema i Televisió impartint l’assignatura de Coproducció i drets: guió, músiques i remakes. Professora en el Máster Universitari de postproducció audiovisual en la Universitat Abat Oliva de Barcelona, UAO. Ponent al Màster en Guió de Cinema i Televisió que imparteix la Fundació el TALLER DE GUIONISTES; ponent habitual als cursos que organitza la Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona,ODA i el Servei de Desenvolupament Empresarial de l’ICEC de la Generalitat de Catalunya. Formadora de tècnics i regidors de cultura a ajuntaments i/o equipaments públics.

Professional convidada i assistent habitual a xerrades i col•loquis dins el marc de fires i festivals propis del sector artístic/audiovisual.

Ha cursat el Doctorat en Dret a la Universitat de Barcelona; atorgant-li el Diploma en Estudis de Dret Avançats (DEA) – Suficiència investigadora. Actualment realitza treballs de tesi doctoral relativa als drets de propietat intel·lectual dels directores de teatre.

http://aadpc.cat

JORDI CASANOVAS
Col·laborador. DRAMATURG i DIRECTOR TEATRAL

Dramaturg i director teatral. Director de la companyia FlyHard, de la que en va ser fundador, des de 2005 fins 2013. Fundador i director artístic de la SALAFlyHard des de la temporada 2010/2011 fins el 2013. Estudis d’Ingenyeria Superior de Telecomunicacions 1996 - 2001. Estudis de la Llicenciatura de Belles Arts. 2001 – 2005. Professor de dramatúrgia a l’Institut del Teatre, Eolia i l'Escac.

Ha escrit una trentena de textos teatrals, entre els quals destaquen Idiota (Sala Muntaner, 2015), Vilafranca (Teatres amics / Teatre Lliure 2015), Ruz-Bárcenas (Teatro del Barrio, 2014) Una història catalana (TNC, juny 2011/2013), Pàtria (Teatre Lliure, 2012), Un home amb ulleres de pasta (SALAFlyHard, 2010), Sopar amb batalla (Versus Teatre, 2010), La Revolució (La Villarroel, 2009), Lena Woyzeck (Temporada Alta, 2008), La Ruïna (La Villarroel, 2008), City/Simcity (Sala Beckett / Club Capitol, 2007), y Wolfenstein (AREAtangent / Versus Teatre, 2006).

Ha obtingut el Premi Ciutat de València per Estralls, el Premi Ciutat d’Alcoi 2005 amb Beckenbauer, el Premi Marqués de Bradomín 2005 amb Andorra i el Josep Robrenyo 2002 amb Les millors ocasions. La trilogia composta per Wolfenstein, Tetris i City/Simcity va rebre el Premi de la Crítica de Barcelona a la revelació de la temporada 2006-07, el premi Crítica Serra d’or al millor text teatral de 2006 i nominacions als Premis Butaca i als Premis Max. Premi Butaca al millor text teatral de 2009 per La Revolució. Premi Time Out a la millor obra de 2011 per Un home amb ulleres de pasta. Premi Butaca al millor text teatral de 2011 per Una Història Catalana. Premi Ciutat de Barcelona de teatre 2012 per Pàtria.

https://jordicasanovas.net

ELENA BLANCO
Col·laboradora. VENDA, DISTRIBUCIÓ i INTERNACIONALITZACIÓ

Després de vint anys de treball intens a La Fura dels Baus, Elena Blanco crea el seu projecte personal, ampliant la seva experiència professional a altres companyies. Durant aquests 10 anys ha distribuït més de 30 espectacles de diferents companyies com La Fura dels Baus, Teatro de los Sentidos, Carlos Latre, Divinas…, així com produccions del Festival Grec, Sala Muntaner, TNC, Teatre Lliure o el Gran Teatre del Liceu, entre d’altres. El conjunt dels espectacles han fet prop de 1.000 representacions.

Magnetica Management és una empresa creada al 2007, especialitzada en la distribució nacional i internacional d’espectacles. La confiança dipositada per aquestes companyies i teatres avalen la nostra professionalitat.

http://www.magneticam.com

PEPE ZAPATA
Col·laborador. EXPERT EN ESTRATÈGIES DE CAPTACIÓ I FIDELITZACIÓ DE PÚBLIC

Pepe Zapata és director de comunicació, màrqueting i públics del Grup Focus. Ha estat soci i consultor a Teknecultura. Anteriorment va ser director de comunicació del Mercat de les Flors, va desenvolupar funcions com a coordinador del centre d'investigació en alimentació i gastronomia Fundació Alícia -liderat per Ferran Adrià-, gestor cultural a la Universitat Pompeu Fabra i tècnic comercial. Va ser secretari de l'Associació de professionals de la gestió cultural de Catalunya.

És docent en el Màster d'Administració i Direcció d'Empreses [MBA] de la Universitat Pompeu Fabra i col·labora habitualment com a conferenciant en diversos màsters i postgraus sobre Gestió cultural.

Llicenciat en Filologia, màster en Gestió cultural i en Administració i Direcció d'Empreses. Ha estat sempre vinculat a les arts escèniques, com a actor professional, productor i traductor.

http://www.focus.cat

PLAYBRAND
Col·laborador. ESTRATÈGIES DE COMUNICACIÓ DIGITAL

Playbrand és una agència i consultoria de màrqueting especialitzada en el posicionament de marques en entorns digitals. Ajuden marques i organitzacions a comprendre les regles dels entorns online, a integrar-les en la seva cultura empresarial i a dissenyar objectius, accions i projectes amb ADN digital i per al nou consumidor.

Compten entre els seus clients entitats i esdeveniments com són: Mercat de les Flors, MACBA, Temporada Alta, Fira de Tàrrega, etc.

http://www.playbrand.info

- MÉS INFORMACIÓ SOBRE LES JORNADES -