Què necessites trobar?

EL SECTOR CULTURAL S’UNEIX PER CONÈIXER QUIN PROJECTE DE CIUTAT PROPOSEN ELS PARTITS POLÍTICS EN MATÈRIA CULTURAL

Publicado el 20 de Mayo de 2019

El passat 15 de maig va tenir lloc a l’Ateneu Barcelonès el debat “La cultura, a debat! Quin model de cultura necessita Barcelona?”, organitzat per l’Associació Professional de Gestors Culturals de Catalunya en col·laboració amb nou associacions del sector cultural, entre elles l’AADPC, amb representants de vuit partits polítics que es presenten a les eleccions municipals de Barcelona el proper 26 de maig.


La Sala d’Actes de l’Ateneu Barcelonès va quedar petita per a l’expectativa que havia creat l’únic debat polític sobre cultura que s’ha fet a Barcelona per a aquestes eleccions. Les 240 persones a la sala i 60 més a un annex van poder seguir les propostes culturals dels ponents Joan Subirats (BComú), Manuel Valls (BpC-Cs), Ferran Mascarell (JxCat), Gemma Sendra (ERC), Xavier Marcé (PSC), Marc Cerdà (CUP), Eva Higueras (PP) i Jordi Graupera (BCap).


Els eixos troncals del debat estaven dividits en 4 blocs temàtics: cultura, precarietat i gènere; cultura i educació; suport a la creació; i nous públics. Totes les entitats coorganitzadores van aportar preguntes per fer als candidats, moltes d’elles amb un marcat caràcter sectorial, que la moderadora Meritxell Pauné, directora del digital Tot Barcelona, va anar plantejant durant les dues hores que va durar la sessió. Els conceptes més repetits van ser estratègia, capitalitat cultural i fàbrica de creació.

Sota el mateix títol, “La cultura, a debat! Quin model de cultura, per a quina ciutat?” s’han organitzat debats també a Olot, Lleida, Girona, Tarragona i Alella amb els candidats als ajuntaments d’aquestes places.