Què necessites trobar?

‘ENTREACTE’ GUANYA EL PREMI A LA MILLOR PUBLICACIÓ 2022

Publicado el 25 de Noviembre de 2022

El jurat destaca “l’excel·lència de la revista” per atorgar-li el guardó més prestigiós de l’àmbit de la premsa en català.


Una notícia ben especial que afecta tots els que fem i llegim aquestes pàgines: Entreacte acaba de guanyar el premi a la Millor Publicació de l’any. El jurat li ha atorgat el guardó en la categoria de revista “per ser la de referència d’informació teatral i per la seva àmplia trajectòria”. Igualment destaca que la publicació “aprofundeix en tots els vessants del món teatral i abraça l’audiovisual”. En aquest sentit, incideix en el fet que “els continguts són excel·lents” i que “sempre busca experts en els temes especialitzats que tracta”.

D’altra banda, el jurat ha posat en valor “l’excel·lència de la revista” i el fet que l’editi l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), que el 2021 va celebrar els 40 anys i que desenvolupa una important tasca “en un moment delicat per al sector”.

El lliurament dels premis, que cada any organitza l’APPEC (l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català), tindrà lloc el pròxim 29 de novembre a l’Espai Endesa de Barcelona, en el marc de la 22a Nit de les Revistes i la Premsa en Català.

Membre de l’APPEC des de 1993, aquest és el segon premi que rep Entreacte en aquests guardons, després que el 2014 l’entitat reconegués la revista per la seva trajectòria en el vint-i-cinquè aniversari de la seva fundació. L’any 2018, la publicació va guanyar també un Premi ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació pel seu logotip.

La gala dels premis APPEC serà conduïda per l’escriptor Màrius Serra i comptarà amb l’actuació de Gemma Humet, un esdeveniment que un any més serà la gran festa del sector de les publicacions de l’àmbit lingüístic de la llengua catalana.


Nit de les revistes © Jordi Play

34 anys, 219 números

Nascuda el 1988 i de caràcter trimestral, Entreacte és la revista degana en l’àmbit de les arts escèniques i audiovisuals. Actualment atresora 34 anys d’història, durant els quals ha publicat 219 números, l’últim dels quals està ja en procés d’impressió. La capçalera es caracteritza per informar i elaborar articles en profunditat de la mà d’un ampli ventall de col·laboradores i col·laboradors experts en teatre, cinema, sèries i un llarg etcètera. Amb la feina diària que representen suports complementaris com la pàgina web (entreacte.cat) i les xarxes socials, la publicació treballa per aportar punts de vista diversos, mirades transversals i sempre amb la passió que procura impregnar en pàgines i lectors.

L’AADPC, a través de la seva Secretaria de Cultura, edita la capçalera amb un suport valent i continuat, apostant fort per la independència del treball dels professionals del periodisme i l’acadèmia. Tot per mantenir un espai de reflexió, trobada i llibertat entre les diferents veus del sector cultural i el públic aficionat, la revista de tot un col·lectiu que sense Entreacte no tindria cap altre mitjà de reflexió col·lectiva dedicat en exclusivitat.

Al llarg de la seva història Entreacte ha encadenat les direccions d’Enric Cervera, Andreu Solsona, Tona Gusi, Carme Tierz i l’actual, amb Manuel Pérez i Muñoz al capdavant des de 2018 fent tàndem amb Núria Cañamares en la sotsdirecció. L’equip es completa amb Xavier Alamany, encarregat del disseny gràfic i la maquetació, i Alba Cuenca, gestora de les xarxes socials, a més de la correcció d’Àlex López Fructuoso i Ediciones Rondas, encarregats de la impressió.


Portades de la història d”Entreacte’

L’Ebre, Segre i Núvol, també guardonats

A més del Premi a la Millor Publicació en l’apartat de revista per a Entreacte, el jurat ha premiat el setmanari L’Ebre com a Millor Publicació Premsa no diària per ser la “publicació de referència de les terres de l’Ebre i per haver sabut marcar territori”. L’ha posat com a “exemple de cohesió territorial” i n’ha subratllat la seva “àmplia penetració”. El diari El Segre ha obtingut la distinció com a Millor Publicació Premsa diària per ser “un diari i comarcal al mateix nivell que els diaris generalistes” i pel seu “esforç durant 40 anys cobrint l’actualitat del territori”, que el jurat considera molt important. El portal Nuvol.com ha rebut el premi com a Millor Publicació Digital per “la seva proposta cultural i trajectòria, per ser l’únic digital en català dels Països Catalans”. En destaquen que sigui “un digital eclèctic i de continguts excel·lents, amb articles d’actualitat –cròniques, crítiques– i també continguts de profunditat”. El premi coincideix amb els 10 anys de la publicació i aplaudeixen també que hagi “sabut créixer i madurar com a projecte”.