Què necessites trobar?

ES TANCA LA COMMEMORACIÓ DE L’ANY XIRGU AMB LA LECTURA DE 'SALOMÉ'

Publicado el 17 de Diciembre de 2020

Ahir dimecres, 16 d’octubre, es va celebrar l'acte de cloenda de la commemoració de l'Any Xirgu que es va iniciar a l'abril del 2019 i degut a la pandèma s’ha hagut de posposar fins ara.

Per aquesta cloenda es va triar la lectura de l’obra “Salomé” d’Oscar Wilde per representar els valors morals, socials, culturals i professionals pels quals va lluitar la Xirgu. El resultat ha sigut una lectura dramatitzada dirigida per Juanjo Marín amb la interpretació de 6 actrius, -Àngela Jové, Amàlia Sancho, Marta Ossó, Montse Alcoverro, Vanessa Segura i Júlia Bonjoch- i 1 músic en escena. Tot i la dificultat del text, la interpretació de les sis actrius va ser magnífica, representant un bocí de l'obra d’una hora de durada al Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet.

Per oficiliatzar l'acte van assistir-hi la Consellera de Cultura, Àngels Ponsa, l'Alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, i la Comissària de l'Any Xirgu i Vicepresidenta de l'AADPC, Ester Bartomeu.

Des de l’AADPC volem donar les gràcies al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, al Teatre Sagarra de Santa Coloma i a l'Excèntrica, la companyia del Juanjo Marín, per fer possible aquesta lectura. També volem agrair la predisposició de les associades de l’AADPC que formaven part del repartiment perquè, malgrat les diverses anul·lacions de la lectura en motiu dels tancaments de l’activitat teatral, han fet tot el possible per estar disponibles en cada una de les ocasions proposades. Moltes gràcies a tots.

Fotos: Glòria Solsona i Erola Albesa