Què necessites trobar?

GABRIEL, UN ARCÀNGEL MODERN QUE ES MOU ENTRE LA BOGERIA I LA MISÈRIA

Publicado el 29 de Noviembre de 2017

El dilluns 27 de novembre va tenir lloc a la Nau Ivanow, Gabriel, la tercera lectura del V Cicle de Lectures Dramatitzades que organitza l’AADPC juntament amb Fundación AISGE i Fundació Romea.


Amb un aforament ple, el públic va poder gaudir, durant l’hora i vint minuts que va durar la lectura, de la generosa interpretació dels actors Alejandro Bordanove, Diana Torné, Anna Sabaté, Isabelle Bres i Lolo Herrero, sota la direcció de Marta Gil.


El protagonista d’aquesta peça és un jove amb un transtorn psíquic que resulta ser el personatge més equilibrat de l’obra. Durant tota la seva vida no s’ha pogut relacionar amb ningú que no fossin els seus pares, per culpa de la malaltia. Tot comença a canviar quan entren a la seva vida dues persones, una noia i la seva mare, que li fan veure que un altre món existeix.


Aquests dos personatges, que han viscut sempre en la pobresa extrema, li fan un regal de sinceritat i d’amor, donant-li un bany de saviesa i de realitat sobre el sentit de la vida, en contraposició a la conformitat burgesa dels seus pares. A partir d’aquí es desencadena una situació de crueltat despiada vers els pares.


Gabriel és un àngel que cau del cel i que aposta per una felicitat col·lectiva. Representa el nexe entre els dos mons.


Durant el col·loqui posterior a la lectura, l’equip artístic, acompanyat per l’autor de l’obra, Paco Zarzoso, va tenir l’oportunitat de donar més detalls al públic sobre l’univers de cada personatge i el paper metafòric de les abelles dins de l’obra. El seu zum zum es va escoltar durant alguns instants molt concrets, quan es pronostiscava algun canvi.