Què necessites trobar?

INSTRUCCIONS NEFASTES I PERJUDICIALS PER ALS I LES ARTISTES FACILITADES PEL SEPE SOBRE L’ACCÉS A LA PRESTACIÓ EXTRAORDINÀRIA

Publicado el 14 de Mayo de 2020

Avui, dijous 14 de maig, hem rebut amb estupefacció les instruccions facilitades pel SEPE respecte a la prestació extraordinària per als i les artistes aprovada en el RD 17/2020 del 5 de maig (BOE 6 Maig), en la qual no només confirma que aquesta prestació consumeix els dies cotitzats sinó que, a més a més, estableix com a termini de presentació de sol·licituds, únicament i exclusivament, 15 dies des de la publicació de la norma en el BOE (és a dir, el 6 de maig).

És indignant que s’estableixi una limitació temporal a les sol·licituds per part del SEPE quan no està contemplada en la norma, com tampoc a la guia de l’INAEM sobre la prestació on es mantenia que es podia sol·licitar fins a finals d’any.

Considerem indecent que no s’hagi posat a disposició dels i les artistes aquestes instruccions fins avui, 14 de maig de 2020, per sol·licitar la prestació, on s’indica que cal presentar la preinscripció via web i que el termini finalitza el proper dijous 28 de maig.

Resulta una veritable estafa per als artistes, qui després de dos mesos aturats sense treballar i sense rebre ni un sol euro, estiguin totalment abandonats. Tanta comunicació i anunci en mitjans de comunicació per acabar donant una prestació tan condicionada i limitada que ni tan sols el 5% del sector podrà sol·licitar. VERGONYA i INDIGNACIÓ!

Avui mateix, s’enviarà una carta des de CONARTE adreçada al Govern manifestant el nostre enuig i indignació.

Us mantindrem informats.