Què necessites trobar?

INTERNACIONALITZAR EL TEU ESPECTACLE

Publicado el 19 de Enero de 2019

El passat 18 de gener va tenir lloc la primera de les píndoles formatives del 2019, que organitzen cada any les quatre entitats del sector de les arts escèniques, la TTP, l’APDC, l’APCC i l’AADPC. La Sala Mompou de la seu de l’SGAE a Barcelona va acollir la 2a part de les sessió sobre internacionalització d’espectacles , que va tractar qüestions sobre finançament i producció de gires.

Fernando Cerón, subdirector general de teatre de l’INAEM; Teresa Carranza, de l’Institut Ramon Llull i representants de l’ICEC, encapçalats per la seva directora de l’Àrea d’Arts Escèniques, Nèlida Falcó, la tècnica de l’Àrea de Mercats, Esther Campabadal, i Sergi Orobitg, de l’Àrea de Desenvolupament Empresarial, van ser els encarregats d’exposar als assistents tots els ajuts disponibles per a un artista que vulgui portar el seu espectacle de teatre, dansa o circ fora de Catalunya.


De la mateixa manera, durant aquesta part, van ser protagonistes les accions i eines pel foment de la contractació i la internacionalització d’aquestes institucions a l'abast dels artistes.

En acabar, una pausa breu va obrir pas a Daphné Malherbe, de Mumusic Circus, Marta Guzmán, de Brodas Bros, i Marisol Rico, de Cia. La Tal, que van compartir amb la trentena d’assistents la seva experiència a l’estranger. Les seves recomanacions i consells en matèria de documentació, contractes, transport, allotjament i organizació, en general, de les gires va ocasionar la participació de tots els presents demostrant així que la col·laboració i la informació compartida és primordial per fer sector.