Què necessites trobar?

LA CULTURA A LA LLISTA D'EXCEPCIONS

Publicado el 26 de Octubre de 2020

Com ja sabeu, ahir va tenir lloc una nova declaració de l’Estat d’Alarma que comporta una restricció de mobilitat nocturna a partir de les 22 h i fins les 6 h del matí següent.

Des del moment en què vam saber que les restriccions de mobilitat podrien iniciar-se a les 22 h —derivant en què totes les activitat professionals obertes al públic havien d’acabar a les 21 h—, vam estar en contacte permanent amb la Consellera de Cultura, Sra. Àngels Ponsa, la Directora General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques, Sra. Rosa Tubau i el Secretari General de Cultura de la Generalitat, Sr. Lluís Baulenas, per parlar sobre la necessitat que la cultura pogués endarrerir la seva hora de finalització per garantir la seva viabilitat.

Entre tots vam aconseguir que les Arts Escèniques —en tant que bé essencial— estiguin incloses en la llista d’excepcions, pel que les funcions es podran acabar a les 22 h tot deixant el marge d’una hora perquè els i les espectadores puguin arribar a casa abans de les 23 h.

Caldrà justificar davant els cossos de seguretat la mobilitat quan s’estigui fora de l’horari general en cas que ens aturin. Per això, és imprescindible que tingueu a mà la vostra entrada per mostrar-la si us la demanen, mentre que els i les professionals que actueu, haureu de portar el certificat de l’empresa contractant per justificar la mobilitat professional. Recordeu que no hi ha restricció de mobilitat en cas d’anar i venir de la feina si es porta la justificació pertinent.

Molt probablement, els horaris de les funcions s’hauran d’avançar per acabar l’obra abans de les 22 h, però des de l’AADPC estem molt satisfets i satisfetes d’haver aconseguit que la cultura formi part de la llista d’excepcions amb uns horaris especials. D’altra manera, era del tot inviable que aquesta activitat professional es pogués dur a terme.

La cultura va ser declarada un bé essencial i farem el possible perquè l’activitat no es torni a paralitzar.


Descarregues de la notícia:

Certificat autoresponsable de desplaçament (online)

Model de certificat d'empresa per desplaçament (word)