Què necessites trobar?

LA REVOLUCIÓ DE LA GENERATIVE AI

Publicado el 23 de Mayo de 2023


Xerrada-debat sobre l'impacte de les IA en les arts escèniques, audiovisuals i el doblatge

Històricament, l’aparició de les tecnologies ha afectat els drets dels autors, artistes, productors i, en general, els drets de les persones, el que sovint ha derivat en un marc legal per a la seva protecció. 

La tecnologia del segle XXI va molt ràpid en comparació amb la capacitat legislativa. 


La mineria de dades, el machine learning i la implementació de la intel·ligència artificial generativa són una amenaça que hem de saber gestionar. 


En aquesta xerrada debat, analitzarem l’efecte de les IA en els drets dels creadors i artistes, quines mesures s’estan prenent i què pot fer l’artista. PREN NOTA:

Dimarts 30 de maig  

de 17:30 a 20 h 

a CERC-Espais – Sala AuditoriMontalegre, 7 (BCN)

PREU: Gratuït per associats i associades

Preu no soci/sòcia 5 €

- Aforament limitat -

INSCRIPCIONS AQUÍ!

PONENTS:


Enric Enrich exerceix com a advocat a Barcelona des de 1980. Va establir el seu propi despatx Copyrait - Enrich Advocats, especialitzat en dret de l'entreteniment, especialment en les industries de la música, audiovisual i arts plàstiques. Actualment exerceix com advocat i consultor en associació amb el despatx Croma, especialitzat en tecnologia i projectes digitals. 

Enric és actualment professor de qüestions de dret d'autor, concretament en àrees de música a International Music Business School y en els programes de Màster de Conservatori del Liceu de Barcelona, i Màster de Producció Musical a Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC); fotografia a Màster de Fotografia a Elisava, i Màster Online de Fotografia i Disseny a SHIFTA; audiovisual al Màster de Producció Executiva Audiovisual  a Blanquerna Universitat Ramon Llull.  Ha participat com a docent en altres universitats com ESADE, UPF o Berklee College of Music. 

Enric és àrbitre de la OMPI i de IFTA, i mediador en Neutrales (JAMS). És traductor jurat d'anglès, i també utilitza el francès i italià en el seu treball.

És traductor jurat d'anglès, i també utilitza el francès i italià en el seu treball.


Lluc Guarro Serrahima és Director de Negoci Digital i Operacions a RocaSalvatella. Actualment es dedica a coordinar projectes vinculats a la consultoria d'Estrategia i Transformació Digital, el que implica repensar els models d'empresa, organitzacions i societat establerts de forma profunda. Durant aquests últims 10 anys ha treballat i aplicat innovació a diferents sectors (banca, movilitat, educació, sector públic, gran consum, etc..) aquesta visió transversal sempre li ha permès 
trobar sinergies i punts en comú globals, independentment de sector, organització o persona, com a base dels canvis que l'estat de disrupció que vivim planteja.


MODERADORA:


Patricia Ventura Pocino és doctora cum laude en Mitjans, Comunicació i Cultura per la Universitat Autònoma de Barcelona i consultora estratègica de comunicació. També es dedica a la divulgació sobre ètica, intel·ligència artificial i comunicació. En el seu treball de recerca, examina les principals disquisicions ètiques en torn als usos de la IA, analitza els efectes de la mediació algorítmica en l'ecosistema informatiu digital i proposa solucions per dotar les tecnologies d’IA dels principis que regeixen la comunicació ètica i posar-les així al servei d'una esfera pública digital regida pels valors democràtics. És autora del primer informe sobre ètica, intel·ligència artificial i periodisme (publicat el Consell de la Informació de Catalunya).  És consultora de comunicació per a les organitzacions especialitzada en transformació digital de les comunicacions. També es dedica a la docència i elabora projectes de divulgació per a institucions i Administració Pública.