Què necessites trobar?

L’AADPC ASSISTEIX A LA PRESENTACIÓ DE LA SEGONA MESURA DEL PLA DE DRETS CULTURALS

Publicado el 11 de Noviembre de 2021


L’Ajuntament de Barcelona va iniciar el passat mes d’abril un Pla de Drets Culturals de Barcelona que té com a objectiu situar els drets culturals a l'alçada d'altres drets fonamentals.

El dimecres 11 de novembre, l’Àlex Casanovas i la Teresa Iglesias, president i gerent de l’AADPC respectivament, van assistir a la presentació de la segona de les nou mesures que inclouen aquest pla: CULTURA DE BASE I SECTORS CULTURALS: DRET A LA CREACIÓ, L'EXPERIMENTACIÓ, LA RECERCA I LA PRODUCCIÓ CULTURAL.

La missió d’aquesta segona mesura és impulsar el dret a la creació i a la producció cultural en unes condicions de dignitat sociolaboral per a les persones treballadores de la cultura, mirant de mitigar la precarietat estructural, donant suport als processos de creació, impulsant noves vies de relació entre agents i garantint l’accés a un ventall més ampli de ciutadania.

Aquesta mesura inclou la reformulació de les línies de subvenció i ajuts atorgades anualment per l'Ajuntament, així com el desplegament d'un nou programa de beques per a la creació, la implementació de nous programes com són els Baixos de Protecció Oficial Cultural, la celebració de la Biennal d'Art Manifesta, el desplegament de la Moneda Cultural REC, l'impuls de l'Oficina Ciutadana de Cultura, la creació de les Cases de la Cultura de Barcelona, o l'ampliació dels circuits d'exhibició municipal.

L'AADPC, juntament amb 15 entitats culturals de tots els àmbits, ha participat en les sessions de contrast prèvies d’aquest pla. Però no s’acaba aquí, ja que l’ICUB ho enfoca com una conversa oberta que ha de continuar per fer seguiment de les accions plantejades, avaluar-les conjuntament i incorporar possibles millores durant els processos oberts d’implementació.

Des de l’Associació treballem per millorar els drets del sector i recolzem totes propostes que apuntin cap a aquesta direcció.