Què necessites trobar?

L’AADPC CELEBRA EL DIA MUNDIAL DE TEATRE 2018

Publicado el 21 de Marzo de 2018

RECORRE AMB BUS TURÍSTIC LA BARCELONA TEATRAL

Per tercer any consecutiu, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) organitza unes rutes amb Bus Turístic en les quals l’actor David Anguera explicarà la història dels principals teatres de Barcelona. Es tracta de fer un recorregut per la ciutat passant per llocs on van existir grans teatres d’altres èpoques i veient aquells que encara avui funcionen.

A partir de les 11 del matí, un mateix bus turístic farà 4 viatges en diferents horaris que tindran com a punt de sortida i d’arribada la parada de davant del Hard Rock Cafè de Plaça Catalunya. Aquest acte està obert a tota la ciutadania que vulgui conèixer la història teatral de Barcelona.

HORARIS DELS BUSOS:
Matí: 11:00 - 12:00 // Tarda: 17:00 - 18:00
Durada del recorregut: 45-50 min. (variable en funció del transit)

RESERVA JA LA TEVA PLAÇA!


ACTE INSTITUCIONAL DEL DIA MUNDIAL DEL TEATRE

Enguany l’Ateneu Barcelonès ens obrirà les seves portes per acollir l’acte central del Dia Mundial del Teatre organitzat per l’AADPC.

Paral·lelament de les rutes del bus del teatre, a partir de les 11:30 hores a l'entrada de carruatges de l'Ateneu Barcelonès, començarà l’acte de celebració, amb la lectura del MANIFEST DE L'AADPC que, enguany, ha escrit i llegirà l’actriu Imma Colomer.

Continuarem amb la lectura dramatitzada de l’obra Antaviana, basada en contes de Pere Calders i adaptada per la companyia Dagoll Dagom, a càrrec dels associats de l'AADPC.

Seguidament es llegiran els 5 manifestos internacionals d’enguany encarregats per l’International Theatre Institute (ITI), per la celebració dels seus 70 anys d’existència. Són 5 manifestos encarregats a 5 personalitats del teatre, representatives de diverses parts del món:

Manifest de l’Àsia-Pacífic escrit per Ram Gopal Bajaj, Índia.
El llegirà l’associat de l’AADPC Andy Fukutome, del Japó

Manifest de Les Amèriques escrit per Sabina Berman, Mèxic.
El llegirà l’associada de l’AADPC Montse Barriga, de Mèxic

Manifest dels Països Àrabs escrit per Maya Zbib, Líban.
El llegirà l’associada de l’AADPC Cristina Sirvent, del Marroc

Manifest d’Europa escrit per Simon Mc Burney, Regne Unit.
El llegirà l’associada de l’AADPC Simona Quartucci, d’Itàlia

Manifest d’Àfrica escrit per Were Were Liking Gnepo, Costa d'Ivori.
El llegirà l’associada de l’AADPC Carol Muakuku, de Barcelona

DESCARREGA'T ELS 5 MANIFESTOS
ACTES PARAL·LELS EN ELS QUE L’AADPC COL·LABORA


CELEBRACIÓ DELS GRUPS DE TEATRE AMATEUR I ELS ATENEUS DE CATALUNYA

La Federació Grups Amateurs de Teatre, la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya i l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya organitzen un acte conjunt per celebrar el Dia Mundial del Teatre 2018. L’acte tindrà lloc a la Societat La Lliga de Capellades, a partir de les 19:00h i servirà per reivindicar el teatre i la cultura com a eines imprescindibles de cohesió i enriquiment social. Llegiu el MANIFEST CONJUNT que s'ha preparat per aquesta celebració.

DESCARREGA'T LA INVITACIÓ AMB EL PROGRAMA DE L'ACTE


XX PREMIS DE LA CRÍTICA

L’AADPC serà present, per tercer any consecutiu, a la gala de lliurament dels Premis de la Crítica 2017 organitzats per Recomana, Associació per a la Promoció de les Arts Escèniques. L’AADPC hi assisteix per donar suport tant a l’esdeveniment com als actors i actrius nominats en les diferents categories d’enguany. L’acte de lliurament tindrà lloc, el dia 26 de març, a les 20:00 hores a la Sala Villarroel.CELEBRACIÓ A LES TERRES DE L’EBRE ORGANITZAT PER L’ESCOLA DE TEATRE I CIRC D’AMPOSTA

Com cada any ETCA, l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta, organitza una sèrie d’activitats al voltant de la celebració del Dia Mundial del Teatre, on hi convida a diferents personalitats de les arts escèniques, per posar de manifest i realçar el paper cultural, artístic i social de l’art dramàtic.

Enguany la Secretària de Cultura de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, Amàlia Sancho, serà l’encarregada de presentar la revista de l’AADPC, Entreacte, dins dels actes de la ciutat.