Què necessites trobar?

L’AADPC CELEBRA EL DIA MUNDIAL DE TEATRE 2019

Publicado el 21 de Marzo de 2019

Un any més, el dimecres 27 de març, l’AADPC celebrarà el Dia Mundial del Teatre. A continuació detallem els actes que l'AADPC organitza:


JORNADA DE LECTURES DRAMATITZADES OBERTA A TOTHOM

Enguany l'AADPC us invita a una jornada de lectures dramatitzades, que obrim al públic i a tots els associats, en un lloc cèntric i concorregut de la ciutat com és l’espai de presentacions del FNAC-El Triangle, a Plaça Catalunya núm. 4.

Al llarg de tota la jornada, es faran sis passis de lectures de tres minirelats publicats a la secció Autoria de la revista Entreacte:

- El Parc, de Lluïsa Cunillé
- Telegrama, de Josep Maria Miró
- El ball de Mia Wallace, de Victoria Szpunberg

Els equips de lectura que protagonitzaran les tres obres faran tres passis al matí, a les 11:00, a les 12:00 i a les 13:00 h, i tres a la tarda, a les 18:00 h, a les 19:00 h i a les 20:00 h.

En el passi de les 13:00 h es farà la lectura dels manifestos dedicats al Dia Mundial del Teatre, l’Internacional i el de l’AADPC. L’associada i actriu Anna Güell serà l’encarregada de llegir el Manifest Internacional escrit enguany pel director cubà, dramaturg i docent, Carlos Celdrán. El Manifest de l’AADPC ha estat encarregat enguany a l’actor i associat Guillem Albà i serà llegit per ell mateix.

L'entrada a cadascun dels passis serà lliure però amb aforament limitat en funció de la capacitat de la sala.


EQUIPS DE LECTURA

Matí:

EL PARC, de Lluïsa Cunillé
Passis: 11 h - 12 h - 13 h
Director: Ricard Pedreira
Repartiment: Oriol Genís i Àlvar Triay

TELEGRAMA, de Josep M. Miró
Passis: 11 h - 12 h - 13 h
Directora: Carla Torres Danés
Repartiment: Carlos Martinho i Fanny Bulló

EL BALL DE MIA WALLACE, de Victoria Szpunberg
Passis: 11 h - 12 h - 13 h
Directora: Elena Arruga
Repartiment: Anna Bertran i Núria Deulofeu


Tarda:

EL PARC, de Lluïsa Cunillé
Passis: 18 h - 19 h - 20 h
Directora: Silvana Pérez Meix
Repartiment: Jordi Centelles i Jordi Cadellans

TELEGRAMA, de Josep M. Miró
Passis: 18 h - 19 h - 20 h
Director: Martí Torras Mayneris
Repartiment: Arnau Puig i Montse Miralles

EL BALL DE MIA WALLACE, de Victoria Szpunberg
Passis: 18 h - 19 h - 20 h
Director: Juanjo Marín Pérez
Repartiment: Ariadna Cabrol i Marta Aran


RODA DE PREMSA DE PRESENTACIÓ DEL DIA MUNDIAL DEL TEATRE 2019

Dilluns 25 de març a les 16:30 h

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) juntament amb l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), els Teatres Públics, CIATRE i els Premis de la Crítica organitzem una roda de premsa on presentarem les propostes commemoratives de cada entitat per celebrar del Dia Mundial del Teatre 2019. Aquesta roda de premsa tindrà lloc a l'Arts Santa Mònica el proper dilluns 25 de març a les 16:00 h.

Per a la roda de premsa comptarem amb: Isabel Vidal, presidenta d’Adetca, Toni Albaladejo, vice-president, Àlex Casanovas, president de l’AADPC, Susana Lloret, presidenta de CIATRE, i representants de Teatres Públics i Premis de la Crítica. Així com amb la participació de Philippe Stanton per presentar el projecte de La Rambla de les Arts.

Durant la roda de premsa també es farà la lectura del Manifest de l’AADPC per part de l’actor Guillem Albà i l'actriu Roser Batalla llegirà el Manifest Internacional.


CELEBRACIÓ DELS GRUPS DE TEATRE AMATEUR I ELS ATENEUS DE CATALUNYA

Dimecres 27 de març a partir de les 19:00 h

La Federació Grups Amateurs de Teatre, la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya i l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya organitzem un acte conjunt per celebrar el Dia Mundial del Teatre 2019 al Teatre del Centre Moral de Gràcia, al carrer Ros de Olano núm. 9, a partir de les 19:00h.

La presentació de l’acte anirà a càrrec de la secretària general de l’AADPC, Rosa Andreu. Durant aquesta activitat es faran els parlaments dels presidents de les tres entitats convocants, una actuació poètica del grup de teatre del Centre i l’actriu Fina Rius interpretarà un fragment de l’obra Ismene de Carole Fréchette. Seguidament, es farà la lectura del Manifest de l’AADPC que enguany compartim amb les dues entitats organitzadores i per tancar l’acte, s’oferirà cava i coca per a tots els assistents.

Els associats de l'AADPC hi esteu convidats i podeu confirmar la vostra assistència fins el dilluns 25 a l'adreça xtac@ateneus.cat
MÉS ACTES ORGANITZATS PER ALTRES ENTITATS


ADETCA

El dia 25 de març, abans de la roda de premsa invita als seus convidats a un berenar amb el “croissant de les arts” i després de la roda de premsa se sortirà a Les Rambles, just davant del Centre Arts Santa Mònica, on es presentarà el projecte impulsat per ADETCA “La Rambla de les Arts”, un passeig de la fama a l’estil de Hollywood, amb l’objectiu de donar visibilitat, reconeixement i agraïment a tots els artistes de les arts en viu que han deixat empremta a Catalunya.

El 27 de març els Teatres de Barcelona obren les seves portes i ofereixen una jornada de visites i portes obertes pels diferents espais de les sales que sovint queden ocults al públic. Per a més informació sobre les visites serà necessari contactar amb els diferents teatres participants: La Puntual, Biblioteca de Catalunya, Sala Barts, Teatre Nacional de Catalunya, Teatre Lliure, La Villarroel, Teatre Condal, Teatre Poliorama, Teatre Romea, Teatre Tantarantana i Teatre Victòria.


XXI PREMIS DE LA CRÍTICA

El dilluns 25 de març a les 20h al Teatre Poliorama tindrà lloc la gala de lliurament dels Premis de la Crítica organitzats per Recomana, Associació per a la Promoció de les Arts Escèniques. L’AADPC hi assistirà, per quart any consecutiu, per donar suport tant a l’esdeveniment com als actors i actrius nominats en les diferents categories d’enguany.


ACET

L'Associació Catalana d'Escoles de Teatre celebra el Dia Mundial del Teatre fent una street performance a càrrec d'alumnes de les escoles associades. Aquesta performance es farà durant tot el dia 27 en diferents localitats de Catalunya, com Amposta, Barcelona, Lleida, Vilanova i la Geltrú, L´Hospitalet de Llobregat i Castelldefels, entre d'altres.