Què necessites trobar?

L'AADPC SE SUMA A LA CONVOCATÒRIA FEMINISTA DEL 8M

Publicado el 08 de Marzo de 2021

Arribem al 8 de març després d’un any especialment convuls.

El proper 14 de març haurà passat un any des que es va declarar l’estat de l’alarma decretat per fer front a la COVID-19, amb la sacsejada que aquesta crisi ha provocat, també en el sector de la cultura i les arts escèniques, audiovisuals i en viu, un sector ja de per si precari i precaritzat.

La inestabilitat intrínseca en el sector cultural afecta encara amb major virulència a les dones: desigualtat salarial, cosificació de la dona, dificultat per conciliar la vida laboral amb les cures familiars, els abusos de poder (de tot tipus i classe), la reducció i manca de visibilitat de papers femenins a partir de certa edat... La pandèmia, entre totes les nefastes conseqüències que ha comportat, també ha contribuït a agreujar la situació de la dona i les minories en el nostre sector.

Per altra banda, aquest últim mes han sortit a la llum els casos d’abús de poder i assetjament sexual perpetrats presumptament per professors de l’Institut del Teatre.

Les 10 dones que formem part de la Junta i el Consell, amb la complicitat de tots els membres de la Junta, i les 8 treballadores de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) donem un pas endavant per unir-nos a les dones que formen part del sector de la cultura i que fa temps que treballen per assolir la igualtat i per erradicar l’abús de poder que deriva de la desigualtat entre gèneres i la discriminació de les minories. I juntes, continuar caminat, avançant, treballant fins a ocupar l’espai que ens correspon.

I aquí és on creiem indispensable teixir xarxes, unir-nos.

La situació actual provocada per la pandèmia ha contribuït a reforçar l’individualisme, en no poder disposar dels espais per trobar-nos, compartir, debatre i treballar plegades. Per aquest motiu volem recordar la importància de sindicar-nos, unir-nos i treballar plegades per ser, per estar, per recuperar l’espai que ens correspon.

En un moment especialment convuls arriba un altre cop el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, per esperonar-nos a continuar treballant amb l’objectiu d’aconseguir una societat més justa i igualitària i, també, per recordar-nos que no estem soles.

Aquest 8 de març reivindiquem el Dia Internacional de la Dona, i l’Associació d’Actors i Directors Professionals De Catalunya (AADPC), se suma a la convocatòria feminista del #8M i a les mobilitzacions convocades, remarcant la importància de complir amb les mesures sanitàries vigents.