Què necessites trobar?

LECTURA DRAMATITZADA ''NYOTAIMORI, ESPINES DEL SISTEMA'' A LA NAU IVANOW

Publicado el 10 de Noviembre de 2021

Dilluns 22 de novembre a les 20 h 
a la Nau Ivanow
(Carrer d'Hondures, 30, BCN) Tanquem el 9è Cicle de Lectures Dramatitzades amb l’obra "Nyotaimori, espines del sistema" de Sarah Berthiaume. Aquesta proposta estarà dirigida per l'associada Núria Florensa amb la participació de Fanny Gatibelza, Carla Torres Danés i Raül Tortosa.


SINOPSI

La Maude és periodista i és autònoma i mentre naufraga entre articles d’última hora, correccions i més versions de les correccions, per fi, pot desenvolupar el reportatge que li ha de donar la clau de la llibertat per poder gaudir, sense dates ni terminis, dels “mojitos” que li prepara la seva novia. Mentrestant, el noi japonès i la noia índia treballen sense parar per poder pagar-se el llit instal·lat a les seves respectives fàbriques, mentre l’americà es busca la vida fent concursos pròxims a la tortura. Quan les seves vides es creuin, res tornarà a ser com era.


NOTES DE DIRECCIÓ

Actualment, la immensa majoria de la gent sosté que vivim en una societat més lliure que mai: podem teletreballar, tenim horaris flexibles i la conciliació familiar està a l’ordre del dia. Però, realment és així? Para’t a pensar. Pensa-hi detingudament. Ets una ànima lliure o simplement ets una peça més d’aquesta maquinària perfecta que té per objectiu fer i produir, fer i produir, fer i produir?

El que si que podríem afirmar és que nosaltres, les del món occidental som afortunades: la legislació que regula el treball ens garanteix que no haguem de viure a la mateixa fàbrica on treballem, que la nostra feina estarà sempre retribuïda i que haurem de fer jornades de, com a màxim, 8h diàries. O potser no... Què passa quan ets autònom i per pagar un pis de 50m2 has d’hipotecar les teves hores de son, d’oci o, en definitiva, el teu temps personal? Què passa quan per aconseguir l’èxit professional, l’assoliment màxim d’aquesta societat, has de treballar des de casa, dormir a la mateixa casa on treballes i postergar indefinidament les teves relacions personals per complir amb els terminis fixats? Potser no ho som tant d’afortunades.

Nytaimori ens planteja precisament això, la manca total i absoluta de llibertat en un sistema capitalista que ens oprimeix i ens aliena. A la Índia, al Japó, a la pròspera Amèrica i a la vella Europa, totes, absolutament totes, formem part de l’engranatge pervers d’un sistema que s’alimenta de la nostra llibertat.

Núria Florensa


Entrada lliure - Aforament limitat
Per a una millor gestió de les entrades, imprescindible confirmació prèvia.


CONFIRMA LA TEVA ASSISTÈNCIA


El video d'aquesta lectura es penjarà al canal de youtube AADPC comunicació 

Per mesures de seguretat el programa de mà no te'l podrem donar imprès. Descarrega-te'l


Organitza:Amb la col·laboració de:


Amb el suport de: