Què necessites trobar?

LECTURES DRAMATITZADES PER CELEBRAR EL DIA MUNDIAL DEL TEATRE 2019

Publicado el 02 de Abril de 2019

El passat dimecres, 27 de març de 2019, vam celebrar el Dia Mundial del Teatre amb unes lectures dramatitzades per tal d’apropar el teatre al públic. De les onze del matí fins les vuit del vespre, diferents equips de lectura, formats per associats de l’AADPC i d’AISGE, van representar tres minirelats a la sala Fòrum del Fnac de Plaça Catalunya.

Les tres peces curtes que van ser triades per llegir, en els sis passis programats al llarg de tot el dia, havien estat publicades als darrers números de la revista Entreacte: “El Parc” de Lluïsa Cunillé, “Telegrama” de Josep Maria Miró i “El ball de Mia Wallace” de Victòria Szpunberg. Els diferents equips de lectura formats per 3 directores, 3 directors, 6 actrius i 6 actors, van donar gestualitat i entonació a aquestes tres històries breus.

L’última sessió del matí, la de les 13 hores, va ser la més institucional. Abans de representar les tres lectures, el president de l’AADPC i el secretari de Cultura, Àlex Casanovas i Carlos Briones respectivament, es van encarregar de presentar l’acte i donar la benvinguda a tot el públic assistent. Seguidament es va procedir a la lectura dels manifestos d'enguany per commemorar el Dia Mundial del Teatre.

L'actor i clown, Guillem Albà, va llegir el manifest que aquest any li havia encarregat l’AADPC, juntament amb la Federació Grups Amateurs de Teatre i la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya. Aquest escrit és un al·legat a favor dels professionals de les arts escèniques que amb els seus espectacles intenten aconseguir que la gent surti del teatre una mica més feliç, contribuint encara que només sigui en una petitíssima part a canviar el món. Perquè “tocant els cors, podrem canviar els caps”.

A continuació l’actriu Anna Güell va llegir el Manifest Internacional escrit pel director i dramaturg cubà, Carlos Celdrán. Seguidament, institucions, mitjans i públic en general van poder gaudir de les lectures dels tres minirelats.

En acabar aquest darrer passi del matí, tots els participants dels grups de lectures, acompanyats per Guillem Albà, membres de l’AADPC i d’AISGE i l’equip d’Entreacte van fer un parèntesi per dinar a l’Hotel Gravina, per cortesia de Fundación Aisge.


GRUPS DE LECTURA DEL MATÍ:

Actors: Àlvar Triay, Oriol Genís, Carlos Martinho, Fanny Bulló, Anna Bertran i Núria Deulofeu. Directors: Ricard Pedreira, Carla Torres Danés i Elena Arruga

Oriol Genís i Àlvar Triay representant "El parc" de Luïsa Cunillé

Oriol Genís i Àlvar Triay van ser dirigits per Ricard Pedreira

Carlos Martinho i Fanny Bulló representant "Telegrama" de Josep M. Miró

Carlos Martinho i Fanny Bulló van ser dirigits per Carla Torres Danés

Anna Bertran i Núria Deulofeu representant "El ball de Mia Wallace" de Victoria Szpunberg

Anna Bertran i Núria Deulofeu van ser dirigides per Elena Arruga


GRUPS DE LECTURA DE LA TARDA:

Actors: Jordi Cadellans, Jordi Centelles, Montse Miralles, Arnau Puig, Marta Aran i Ariadna Cabrol. Directors: Silvana Pérez Meix, Martí Torras Mayneris i Juanjo Marín.

Jordi Cadellans i Jordi Centelles representant "El parc" de Luïsa Cunillé

Jordi Cadellans i Jordi Centelles van ser dirigits per Silvana Pérez Meix

Arnau Puig i Montse Miralles representant "Telegrama" de Josep M. Miró

Arnau Puig i Montse Miralles van ser dirigits per Martí Torras

Marta Aran i Ariadna Cabrol representant "El ball de Mia Wallace" de Victoria Szpunberg

Marta Aran i Ariadna Cabrol van ser dirigides per Juanjo Marín