Què necessites trobar?

L'espectacle 'El gegant del Pi ' de Pau Vinyals comença la gira del Premi BBVA de Teatre al Festival Lletrescena

Publicado el 13 de Marzo de 2024


Divendres 15 de març a les 21 h, s’inicia la gira del Premi BBVA de Teatre 2023 amb l'espectacle guardonat com a millor espectacle teatral, 'El gegant del Pi' de Pau Vinyals.  Serà al Teatre La Flor de La Palma de Teià, i coincidint amb el Festival Lletrescena de literatura i teatre que se celebra del 14 al 17 de març.  


El jurat de la 22a edició del Premi BBVA de Teatre, dirigit per Joan Roura, va escollir l’obra d’entre 121 propostes presentades, “per ser una proposta que respira tendresa i versatilitat i, al mateix temps, risc i compromís. El seu intèrpret, Pau Vinyals, sedueix al públic des del primer moment, amb la seva entrega absoluta relatant un monòleg molt ben estructurat”.


L’AADPC va entregar el premi a la millor interpretació a l’actor Pau Vinyals. L’obra està dirigida per Pau Vinyals i Júlia Barceló.

Compra d’entrades i més informació: Lletrescena 2024


Pau Vinyals Dalmau, autor, codirector i actor protagonista d’El gegant del Pi, és llicenciat en Art dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona. Alguns dels últims muntatges en els quals ha participat són: Orsini, de la Companyia Solitària, dirigit per Xicu Masó; Suite Toc número 6 de les Impuxibles, a la Sala Beckett; L’Hostalera, dirigida per Pau Carrió; la Filla del seu pare, dirigida per Pau Miró; Les noces de Fígaro, dirigida per Lluís Homar; Hamlet, dirigida per Pau Carrió, o Zona Franca, dirigida per Israel Solà. També ha participat en produccions audiovisuals com ‘45 Revoluciones’, de Bambú producciones, la tercera temporada de la sèrie de TV3 ‘Merlí’, o ‘El Crac’.


El Premi, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes amb el suport de BBVA, té l'objectiu de donar suport a la creació teatral, incentivar l'ofici teatral i ajudar en la difusió de l'espectacle guanyador, i consisteix en una gira per Catalunya valorada en 20.000 euros i té per objectiu de donar suport a la creació teatral, incentivar l’ofici teatral professional i ajudar en la difusió de l’espectacle guanyador. La gira recorrerà també equipaments de Vic, Girona (Temporada Alta), Lleida i Vilanova i la Geltrú. 

En acabar la representació s'oferirà una xerrada amb la companyia a càrrec de crítics de Recomana.