Què necessites trobar?

MANIFEST PER LA LLIBERTAT DE PABLO HASÉL I CONVOCATÒRIA DE CONCENTRACIÓ DE SUPORT

Publicado el 11 de Febrero de 2021

L'Acadèmia Catalana de la Múscia ha impulsat un manifest a favor de la llibertat d'expressió i en contra de la condemna al raper Pablo Hasel.

En un primer moment la intenció era llegir-lo en una concentració de suport del sector cultural que havia de tenir lloc avui dijous 11 de febrer a les 16:00h a la Plaça del Rei de Barcelona, però la Junta Electoral no ha permès fer aquesta concentració.

La concentració i el manifest ha aconseguit l’adhesió de la major part d’entitats del sector cultural. Per aquest motiu, l’acte es farà igualment avui dijous a les 16:00 hores i podrà seguir-se de manera oberta a través de la plataforma ZOOM en aquest enllaç: https://us02web.zoom.us/j/84024687643

L’AADPC s’ha adherit a aquest manifest i se suma a la convocatòria d'aquesta tarda.


MANIFEST PER LA LLIBERTAT DE PABLO HASEL


Condemnat per injuries a la corona i enaltiment del terrorisme per unes opinions manifestades en uns tweets i per la lletra d’una cançó, Pablo Hasel es convertirà en el primer artista empresonat efectivament a l’estat espanyol des dels inicis de la transició democràtica. La llista però de processaments, imputacions i condemnes a artistes en els últims anys, converteix a l’estat espanyol en un dels estats amb més artistes represaliats de tot el món.

Avui és Pablo Hasel, demà serà qualsevol altre creador o intèrpret de qualsevol altra disciplina. Ni entenem ni podem permetre que algú pugui ser condemnat i empresonat per expressar les seves idees, sigui mitjançant les xarxes socials o a través de qualsevol disciplina artística. Considerem aquesta condemna, així com les de la resta de companys i companyes que es troben en una situació semblant, un atac directe a un dret fonamental com és el de la llibertat d’expressió personal i artística.

•  Manifestem el nostre suport a Pablo Hasel i el nostre rebuig total i absolut al seu empresonament.

•  Demanem l’anul·lació de totes les causes obertes i de les sentències condemnatòries de tots els artistes processats per la seva expressió artística.

•  Exigim al Govern de l’estat i a totes les instàncies fiscals i/o judicials, el respecte més escrupolós a la llibertat d’expressió en tant que dret fonamental de tots els ciutadans.

Barcelona, 11 de febrer de 2021.