Què necessites trobar?

PÍNDOLA FORMATIVA: DESENVOLUPAMENT D’ACCIONS DE PÚBLICS PER PART D’ARTISTES I COMPANYIES D’ARTS ESCÈNIQUES

Publicado el 20 de Mayo de 2021

PÍNDOLA FORMATIVA


DIA: dimecres 26 de maig

HORARI: d’11:00 a 13:30 h

En línia - per Zoom


INSCRIPCIONS

El 26 de maig les associacions de professionals de les arts escèniques de Catalunya organitzen una formació online enfocada a les companyies i artistes per explorar l’ampli ventall de possibilitats i recursos que tenen per oferir accions de públics a teatres, festivals i ajuntaments. Són activitats que puntuen a les subvencions públiques per a produccions i gires d’espectacles, i cada cop són més els equipaments i esdeveniments culturals que les inclouen a les seves programacions. L’objectiu de la sessió és dotar d’eines i idees als artistes per a què elaborin i creïn accions de públics com a activitats complementàries als seus espectacles.

Participaran a la trobada Silvia Duran, directora de l’Àrea de Desenvolupament de públics de l’ICEC, Tracy Sirés, directora executiva del Teatre Auditori de Granollers, i Javier Ibacache, cap de la Unitat de Programació Artística i Formació de Públics del Ministerio de las Culturas, las Artes y el Patrimonio de Xile. La sessió la tancarà Berta Solé, com a representant de la Producció Nacional de Circ, per compartir les seves experiències amb les accions de públics.

La sessió està oberta a les persones associades a les entitats organitzadores: AADPC, APCC, APdC, TTP i APGCC.


PROGRAMA

11:00-11:10 h
Benvinguda i presentació

11:10-11:40 h   
Sílvia Duran: polítiques del Departament de Cultura per promoure les accions de públics.
Criteris de valoració d’accions de públics per part de companyies i artistes en les subvencions.

11:45-12:15 h   
Tracy Sirés: La importància de la creació de públics pels teatres.
Prioritats i necessitats dels equipaments públics i possibilitats de col·laboració amb els artistes.

12:15-12:30 h   
Pausa

12:30-13:00 h   
Javier Ibacache: Estratègies de desenvolupament de públics a Llatinoamèrica.

13:00-13:30 h   
Berta Solé. Cia de la Producció Nacional de Circ – Estat d'Emergència.

13:30-13:40 h   
Torn de preguntes

13:40 h
Tancament


PONENTS:

Sílvia Duran
Llicenciada en història de l’art contemporani amb formació de comunicació, màrqueting y públics. Ha treballat como gestora cultural a Metrònom, Fundació d’Art Contemporani del 1987 al 1990 i en el Departament de cultura de Generalitat de Catalunya des del 1990 fins ara amb diferents encàrrecs com a coordinadora del centro KRTU, como responsable de la àrea de comunicació i desenvolupament de l’EADC, como subdirectora de difusió cultural, como coordinadora de los planes integrals de circ, dansa i espectacles familiars per a tots els públics i en la seva última etapa como directora de la àrea de públics de l’ICEC.
Tracy Sirés
Directora Executiva del Teatre Auditori de Granollers. Llicenciada en Arts Management a la London South Bank University i Màster de Màrqueting Digital a la Universitat de Vic.
Ha sigut gerent de l'Associació de Professionals de Dansa de Catalunya (2005-2012) on va desenvolupar estratègies de promoció i “lobby” amb la finalitat d’ajudar al creixement del sector català de la dansa. Ha assessorat i coordinat diversos projectes vinculats al sector cultural i artístic d'àmbit local, autonòmic i estatal per implementar estratègies de desenvolupament de públics i canvis organitzatius com el projecte ‘+ Públic’ d’Accés Teatre, per al foment de públic jove i adolescent als teatres del Vallès Oriental.
Des del 2017 treballa al Teatre Auditori de Granollers, al principi com a cap de comunicació i públics i actualment ocupa el càrrec de directora executiva.
Javier Ibacache
Crític i programador d'arts escèniques. Periodista i llicenciat en Comunicació Social de la Universitat de Xile. Gestor cultural especialitzat en projectes de desenvolupament de públics. Ha exercit com a crític de teatre i dansa en premsa, ràdio i televisió, i ha col·laborat en publicacions nacionals i internacionals.
Va ser impulsor del programa Escuela de Espectadores en Xile (2006-2011); director de Programació i Audiències del Centro Cultural Gabriela Mistral, GAM, (2010-2016), i director de Programació d'Espacio DIANA (2016-2018). En l'actualitat és cap de la Unidad de Programación y Públicos del Ministerio de las Culturas, las Artes y el Patrimonio.
Ha estat part del comitè curatorial del Festival Internacional de Buenos Aires, FIBA, i de FAE Lima (Perú). És membre del Círculo de Críticos de Arte de Chile, docent en programes universitaris de postgrau de gestió cultural i formació de públics a Xile, Argentina i Mèxic, i membre del comitè assessor del Festival Puerto de Ideas y de la plataforma Escenix.
A més, és director de l'edició per a Llatinoamèrica de la revista Conectando Audiencias i productor executiu del programa Ciencias + Artes + Audiencias.
Berta Solé
Graduada en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, actualment està cursant el màster de Professorat d’ESO i Batxillerat en Filosofia, i, prèviament, havia realitzat un màster en Literatura Comparada i Estudis Culturals. És la responsable de públics de la Producció Nacional de Circ i col·labora amb el Servei Educatiu del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Ha treballat com a regidora d'espais i coordinació d’activitats al CCCB i ha fet de guia cultural per la Casa dels Clàssics i Riosta. Des del 2012 està involucrada en temes relacionats amb els debats, l'oratòria i la paraula com a eina de diàleg i mediació de conflictes.