Què necessites trobar?

POTSER LA LLIBERTAT A ‘’AMÈRICA’’ NO ÉS RES MÉS QUE UNA UTOPIA

Publicado el 26 de Octubre de 2018

El Teatre Lliure de Gràcia va acollir el passat dilluns, 22 de novembre, la lectura dramatitzada “Amèrica”, dirigida per Marc Martinez i interpretada per Eric Balbàs, en el paper de Jo, i Pau Vinyals, com a Babar, amb la col·laboració de la cantant Mürfila i la Maria Calvet com a ajudant de direcció.


Aquesta tercera lectura del VI Cicle de Lectures Dramatitzades, que organitza l’AADPC, Fundación Aisge i Fundació Romea, va estar marcada per la extraordinària interpretació dels dos actors i per l’espai sonor creat pel director amb la presència a l’escenari de Mürfila, que va crear un oasi musical entre les intervencions dels actors. Aquests dos elements van fer les delícies d’un públic entregat des de l’inici de l’obra.


Al voltant de cent espectadors van presenciar el viatge iniciàtic de dos joves que passegen pel París del Maig del 68 a la recerca dels límits del món dels adults: drogues, sexe, violència, amistat… prenent consciència que una altra manera de viure és possible. L’espectador es va adonar, conforme avançava el text, que el que pretenia l’autor belga Serge Kribus era desmitificar el somni de llibertats i utopies dels personatges. Amb una bandera dels EEUU, omnipresent a l’escenari, però convertida en les estovalles d’una taula, l’emblema perdia tot el sentit com a símbol del somni americà i bressol de les llibertats.


Al final de la lectura, es va tenir l’oportunitat de mantenir un diàleg ple de complicitat amb l’equip artístic en un col·loqui moderat pel secretari adjunt de Cultura de l’AADPC, Carlos Briones.