Què necessites trobar?

REUNIONS AMB ELS DEPARTAMENTS DE CULTURA I DE TREBALL

Publicado el 19 de Noviembre de 2020

Després de la sobtada i imprevisible decisió d’ahir al vespre amb la notícia de l’aturada de l’activació de la plataforma per demanar l’ajut extraordinari, aquest matí hem tingut dues reunions consecutives, una amb el Departament de Cultura per parlar sobre el pla d’obertura del sector cultural i l’altra, amb caràcter d’urgència, amb el Departament de Treball per l’aturada de les ajudes al sector cultural.


Pla de reobertura del sector cultural

A la reunió amb el Departament de Cultura se’ns ha explicat com serà el pla reobertura de les arts escèniques. A trets generals, es manté igual que abans del segon tancament, però afegint els diferents trams d’obertura que bàsicament afecta a l’aforament de les sales.

Per tant, dilluns 23 de novembre podran obrir els teatres, els cinemes i les sales de concert amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones per als teatres més grans. Aquest aforament, s’ampliarà al 70% a partir del 7 de desembre però es mantindrà el màxim de 500 localitats per a les sales grans. No serà fins al quart tram quan aquest aforament màxim podrà ser de 1.000 persones.

Com que es manté el límit horari nocturn, les funcions es podran acabar a les 22h deixant el marge d’una hora perquè els i les espectadores puguin arribar a casa abans de les 23 h. Igual que es va anunciar abans del segon tancament, les entrades serviran de justificant davant dels cossos de seguretat que controlen el compliment del toc de queda.

Cal tenir present també que durant el primer tram, de divendres a diumenge no podrem sortir del nostre municipi, durant el segon tram ens podrem moure dins la nostra comarca i a partir del tercer tram ja ens podrem moure per tota Catalunya.

Per tota la resta, es manté el PLA DE REPRESA DE LES ARTS ESCÈNIQUES I LA MÚSICA actualitzat a mitjans de setembre.


Reunió amb el Departament de Treball

Després de la notícia d’ahir sobre l’aturada dels ajuts, el Departament de Treball ens ha convocat a una reunió d’urgència per explicar tant la decisió presa com les noves intencions i canvis proposats.

L’aturada sobtada ens va agafar completament per sorpresa ja que ahir al migdia, des del departament de treball, se’ns va enviar les instruccions per sol·licitar l’ajut i al vespre ens assabentem pels mitjans de comunicació que s’atura aquest procés.

A la reunió se’ns ha explicat que el motiu de l’aturada és que volen evitar que es repeteixi el problema dels ajuts als autònoms, s’afegeixen més diners a la partida de l’ajut amb pressupost del Dept. de Cultura, i el compromís d’ampliar la partida en cas que faci falta un cop s’esgoti el pressupost actual.

Dimarts està prevista l’aprovació del procediment i ens han avançat que volen incrementar la dotació a 5 milions d’euros per augmentar el nombre de beneficiaris per cobrir a tothom que reuneixi els requisits necessaris. En total es calcula que aquest ajut podrà beneficiar a uns 7.766 professionals de les arts escèniques.

A partir de dimarts, un cop s’aprovi el nou procediment, us podrem donar més informació.