Què necessites trobar?

SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPREM DE LA SALA DEL SOCIAL (ÀMBIT DOBLATGE)

Publicado el 05 de Julio de 2019

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, AADPC, va presentar al mes de gener de 2018, Recurs de Cassació davant el Tribunal Suprem, amb la intenció de disposar de l’aplicació reconeguda (per part d'aquest Tribunal) del II Conveni Col·lectiu de Doblatge (Branca Artística) a Catalunya; mentre no es disposés d’un nou Conveni col·lectiu acordat i consensuat entre la part social i la part empresarial en Negociació Col·lectiva.

Malauradament, el Tribunal Suprem acaba de desestimar aquest Recurs.

La valoració de l’AADPC d’aquesta sentència és la no voluntat i nul interès per part d’aquest Tribunal, en entrar a valorar en profunditat el treball de l’actor, l’actriu, l’ajustador, el director i l’ajudant de direcció en Doblatge.

La sentència resulta superficial, poc treballada i amb un absolut desconeixement de la realitat laboral de les persones professionals que treballeu en Doblatge.

Després de vuit anys estèrils i sense recorregut (sense cap final apreciable) de negociació Col·lectiva, l’AADPC va entendre la via judicial com una opció possible per tal de donar resposta a un buit legal existent en Doblatge en matèria de contractació laboral i salarial.

Ha quedat palès que l’artista i la feina que realitza, en aquest cas, en doblatge, no s’entén suficientment per part dels tribunals amb la cura i atenció que la vulnerabilitat pròpia del sector el limita i encapsula.

Les dues vies emprades fins el moment (negociació col·lectiva i assistència a Tribunals) no han estat satisfactòries per a l’AADPC i en conseqüència tampoc per a vosaltres.

En aquests moments, estem treballant en altres accions que, en la situació actual, podem impulsar. Us informarem properament.

La vostra complicitat i implicació, ara més que mai, és fonamental per continuar en la lluita dels drets laborals de l’Artista.