Què necessites trobar?

TAULA RODONA SOBRE LA NO CONCILIACIÓ LABORAL I FAMILIAR EN EL MÓN ARTÍSTIC

Publicado el 30 de Octubre de 2020

El confinament ha obligat a qüestionar l'organització del temps i la convergència de dos espais: el treball remunerat i les cures. Ambdues tasques s'han vist en molts casos superposades evidenciant la càrrega que comporta cadascuna d'elles esdevenint de forma simultània i la seva distribució dins la unitat familiar. En plena crisi sanitària, es posen de manifest els punts forts i els febles de la nostra societat, i creiem imprescindible posar sobre la taula aquest problema, la carència de conciliació laboral i familiar.

Les ponents exposaran aquest fenomen estructural i transversal que afecta a totes les facetes de la nostra vida i aplicaran aquesta mirada tenint en compte les particularitats del treball professional artístic.

PARTICIPANTS:
Ma Àngels Cabré, directora de l'Observatori Cultural de Gènere
Alba Garcia Sànchez, secretària de Dones i Igualtat de CCOO Catalunya
Estel Solé, actriu de teatre
Miranda Gas, actriu de teatre
Pep Papell, actor de doblatge

MODERACIÓ:
Andrea Leunda
, advocada laboralista de l'AADPC


DIA:
 17 de novembre
HORA: de 16 a 18h
MODALITAT: en línia - via Zoom
PREU: Gratuïta i oberta a tothom

INSCRIPCIONS


Mª ÀNGELS CABRÉ (Barcelona, 1968) és escriptora i directora de l’Observatori Cultural de Gènere, dedicat a impulsar la cultura feta per dones. Autora de diversos llibres sobre dones de la cultura i feminismes -com El llarg viatge de les dones. Feminisme a Catalunya-, entre altres mitjans col·labora al diari ARA. Més informació a http://observatoricultural.blogspot.com/
ALBA GARCIA SÀNCHEZ La seva experiència professional gira entorn al disseny, desenvolupament, gestió i avaluació de polítiques públiques de dones i d'equitat de gènere principalment a l'Adminsitració Pública. És tècnica del Programa de la Dona de l'Ajuntament de Sant Feliu des de 1992. Ha estat directora del Programa de Seguretat contra la violència masclista del Departament d'Interior (2007-2010) desenvolupant el model d’atenció policial a les dones que pateixen violència masclista i desenvolupant polítiques de seguretat amb visió de gènere. Actualment és la Secretària de Dones i Polítiques LGTBI de CCOO de Catalunya. Escriu en algunes ocasions en mitjans de comunicació, está al Consell de redacció de la revista Treballadora i al de la revista Trabajadora.
ESTEL SOLÉ (@estelsole) és dramaturga, actriu i poeta. Formada en l’àmbit de les humanitats i amb una àmplia experiència en el sector cultural, l’any 2011 va guanyar el Premi Amadeu Oller amb l’obra Dones que somiaven ser altres dones (Editorial Galerada, 2011). El 2013 va publicar el seu segon poemari Si uneixes tots els punts (Editorial Galerada). Animals de companyia, la seva primera obra com a dramaturga es va estrenar a cases particulars, es va representar al Teatre Capitol de Barcelona durant dues temporades i va fer gira internacional. Si no puc volar (Rosa dels Vents, 2015) és la seva primera novel·la que ja compta amb quatre edicions. Actualment escriu articles al Diari Ara i col·labora setmanalment al programa No ho sé de RAC1.
MIRANDA GAS, debuta en teatre al Grec 2000 amb el musical "A little night music" i es forma en interpretació, música i dansa a Barcelona i Madrid, on treballa fins lany 2016 amb directors com Ernesto Caballero, Alex Rigola i Carlota Ferrer, entre d'altres. Els darrers anys ha treballat en muntatges com "L'Ànec salvatge " dirigit per Julio Manrique, "Els tres aniversaris " dirigit per Jordi Prat i Coll i "Viejo amigo Cicerón " dirigit per Mario Gas, entre d'altres.En televisión ha treballat a les darreres temporadas de "La Riera" i ha protagonitzat el film "Laia" de Lluis Danés.
PEP PAPELL, amb més de 20 anys de professió aquest actor barceloní toca tots els pals. Se l’ha pogut veure a sèries com Hospital Central, Policías, Sé quién eres, Jet Lag, El Secreto de Puente Viejo i La Riera. Amb teatre a participat entre d’altres a La Peixera, Cloaca i el musical Goodbye Bacelona. Amb doblatge li ha deixat la seva veu a Ed Sheeran a Yesterday i a un dels fills de Thanos a Los Vengadores: Infinity Wars. www.peppapell.com
ANDREA LEUNDA, advocada responsable del Departament laboral de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya. Especialitzada en Dret Laboral, compagina la seva tasca a l’AADPC amb l’exercici de l’advocacia davant de Jutjats i Tribunals.