Què necessites trobar?

TAULA RODONA SOBRE LES POTENCIALITATS DEL 'NOU TEATRE'

Publicado el 13 de Octubre de 2020

La COVID-19 ha provocat que ens aturem i pensem com volem i podem continuar. Una parada forçosa, però (potser!) necessària per avaluar com fem el que fem. Tres professionals que ens explicaran com s’han adaptat a la situació actual, com entenen el teatre dins aquest canvi de paradigma, i com projecten el teatre del futur des de la seva manera de fer.

PARTICIPANTS:
Felipe Cabezas
, Sala Fénix 
Meritxell Yanes, actriu i productora
Lara Díez Quintanilla, actriu i dramaturga

MODERACIÓ:
Neus Molina, periodista especialitzada en arts escèniques


DIA:
 27 d’octubre

HORA: de 16 a 18h

MODALITAT: en línia - via Zoom

PREU: Gratuïta i oberta a tothom


INSCRIPCIONSMERITXELL YANES FONT. Neix a Girona l'any 1976. Es diploma en interpretació a l'Escola de Teatre el Galliner, completant la seva formació en diferents cursos a Barcelona, Reggio Emilia, Buenos Aires, entre d'altres. Ha participat com a actriu en diferents espectacles teatrals i des de l'any 2015 crea el seu propi espai de producció MeriYanes Produccions: Elda & Daniel dirigit per Llàtzer Garcia (2020), Compartir ubicació de Cristina Clemente i Marc Angelet (2020), Dolors, la primera sèrie al teatre dirigida per Sergi Belbel i Cristina Clemente, una Coproducció DEL Teatre Lliure. Llibràlegs III i IV una producció de Temporada Alta i dirigit per Marilia Samper i per la Leo Castro(2015-2019). Kilòmetres, dirigit per Marilia Samper (2015).
FELIPE CABEZAS (Viña del mar, Xile, 1979) és actor y director especialitzat en commedia dell'arte i teatre de màscares. Dirigeix la Sala Fènix de Barcelona des de l’any 2013. Format a Chile, Espanya i Itàlia. Dedicat principalment als MONÒLEGS TEATRALS, amb 5 unipersonals en cartera, amb els quals ha viatjat per diversos països com Corea del Sud, Itàlia, Alemànya, Luxemburg o Anglaterra. Es dedica també a la PEDAGOGIA tant en escoles com realitzant masterclass, tallers i seminaris nacionals i internacionals, destacant les trobades a Portugal, La Rioja, Argentina o Xile, per a grups, companyies o festivals. A més, dirigeix la companyia estable de la Sala Fènix en la seva faceta de MESTRE DE CERIMÒNIES i creador de CABARETS DE LITERATURA FANTÀSTICA. Especialista en BIOGRAFIES ESCÈNIQUES de personalitats històriques fascinants, tant en els monòlegs teatrals com en la creació col·lectiva. MÉS INFORMACIÓ 
LARA DÍEZ QUINTANILLA. Es gradua en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona al mateix temps que es llicencia en Psicologia per la Universitat Oberta de Catalunya. És creadora de les companyies retreTTeatre i LA VOLCÀNICA amb les quals actualment treballa, segons la producció, com a autora, directora o actriu. Els seus darrers treballs són “El buit de la parcel·la oblidada”, una trilogia existencialista composada per “Omplint el buit” (La Gleva, maig 2019), “Les oblidades” (Teatre Akadèmia, maig 2019) i “La nostra parcel·la” (Teatre Lliure, març 2020 i octubre 2020). Ha obtingut el premi Zapping a millor actriu de televisió al 2017, el premi Píndoles 2017 per “Notícies del futur”, el premi Píndoles 2018 i el premi Mikroakadèmia 2018 i el premi Crítica Serra d’or 2018. Actualment treballa com actriu al programa de sàtira política “POLÒNIA” de TV3, forma part del grup Peripècies liderat per Sergi Belbel i és l’autora resident de la Sala Beckett 20-21.
NEUS MOLINA (Barcelona, 1983) és llicenciada en Humanitats i Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra. Té un Postgrau en Polítiques Culturals i un Màster en Gestió Cultural, ambdós per la Universitat de Barcelona. Col·labora a Entreacte on posa el focus en la cultura transformadora i la perspectiva de gènere. També escriu i parla sobre cultura i arts escèniques a Sentit Crític, La Directa, el Diari Ara o Ràdio Nacional. Treballa com a professora associada al Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la Universitat Autònoma de Barcelona, on està cursant el Doctorat en Periodisme.